стрічка

У Луцькій міській лікарні з’явився новітній рентген-діагностичний комплекс

14 Листопада 2019, 10:10
1553

У КП «Луцька міська клінічна лікарня» презентували роботу нового рентгенологічного комплексу європейського виробництва.

Це дистанційно керований діагностичний комплекс на 3 робочих місця, який дозволяє проводити рентгенівські дослідження не тільки в сфері екстреної медицини та травматології, але і в гастроентерології, пульмонології, урології, гінекології та інших, – повідомляють у Луцькій міській раді.

Оглянути роботу нового обладнання прийшли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник управління охорони здоров’я Віктор Глухманюк.

Читайте також: у Луцьку в перинатальному центрі збиратимуть кров для передчасно народжених дітей.

Оскільки одним із найважливіших пріоритетів міської влади є здоров’я лучан, на потреби медичної галузі завжди спрямовуються значні кошти. На придбання нового рентгенологічного обладнання для міської клінічної лікарні було виділено 8 мільйонів 395 тисяч гривень. Для встановлення цього комплексу провели капітальний ремонт приміщень згідно усіх вимог радіаційної безпеки загальною вартістю 1 мільйон 111 тисяч гривень, додатково виділених із бюджету міста.

Нагадаємо: Чому вже протягом трьох днів у луцьких аптеках не можна отримати інсулін.

Радник міського голови Ігор Поліщук привітав працівників міської лікарні із важливим досягненням- цьогоріч згідно рейтингу USAID Луцька міська клінічна лікарня стала кращою у Волинській області та була визначена як перспективна лікарня інтенсивного лікування. За його словами, це абсолютно заслужено, адже лікарі, які тут працюють,- справжні професіонали своєї справи.

Читайте також: Лучани частіше хворіють на кір.

Присутні мали можливість ознайомитися із роботою високоефективної універсальної рентгенівської системи. Як розповідають працівники відділення інтроскопії та функціональної діагностики, важливою перевагою є низька доза опромінення, адже замість рентгенівської плівки застосовують спеціальні детектори, які є більш чутливими і в той же час не мають недоліків рентгенівської плівки, висока якість зображення за рахунок більш досконалої конструкції детекторів, у порівнянні з плівкою, висока інформативність, можливість збільшення зображення, коригування контрастності та яскравості. Це дозволяє лікарю-рентгенологу виявити найменші ознаки порушення структури тканини пацієнта.

Нагадаємо: 8 ознак того, що вам терміново потрібно бігти до мамолога.

Відтепер є можливість зберігання інформації будь-який час і без втрати якості, як це було із плівковими знімками. Зображення зберігається на цифрових носіях, може передаватися на них чи через мережу Інтернет в інші центри. Пацієнту рентгенограму можна видати на CD або роздрукувати на лазерному принтері сухого друку з надзвичайно високою якістю.

Проведення рентгенологічного обстеження пацієнтів буде проводитись всім мешканцям міста та області, що дозволить вчасно діагностувати захворювання та призначати відповідне лікування.

Читайте також: Щеплення проти грипу: чим, кому, коли і скільки коштує.

«Близько 30 тисяч лучан щороку користуються послугами цього апарату. Тож тепер пацієнтам доступна швидка, точна, безпечна діагностика», – акцентував радник міського голови Ігор Поліщук.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024