стрічка

Освітній проєкт у Локачах зібрав активних підлітків. ФОТО

05 Листопада 2019, 18:09
3048

Про те, як стати успішним, нещодавно дізнавалися юнаки та дівчата віком 12-17 років, які відвідали локальну «Школу успіху» в Локачах.

Дводенний захід відбувся у Локачинському опорному навчальному закладі, а організував проєкт десятикласник, президент ради учнівського співуправління «Злагода» Антон Мельничук, – пише журналістка Людмила Мельничук.

Пройшовши навчання у освітньому проєкті всеукраїнської «Школи успіху», проведеної за сприяння Фонду Кличко, отримав завдання організувати «Школу успіху» за місцем проживання.

Борись за свою мрію! Такі слова стали девізом проєкту. Учасники локальної школи чули цінні поради та історії з власного життя від потужних мотиваторів: Віктора Сахарчука і Тараса Мацика – успішних випускників Локачинської школи, шеф-кухаря Володимира Юрина, директорки ОНЗ Оксани Сахарчук, Заслуженого вчителя України Віктора Никитюка, фіналіста шоу «Голос. Діти» Ярослава Карпука, випускниці «Школи успіху» Алли Лисюк, представників фонду – Олесі Гусєвої та Софії Тарасюк.

Алла Лисюк розповіла про «Школу успіху» та яка мета цього проєкту.

«Чесно кажучи, зареєструвавшись, спочатку не розуміла, яка класна можливість у мене з’явилась. Сподобалось тоді пізнавальні лекції, подружилася з чудовими людьми, зрозуміла, що 80 відсотків успіху в житті залежить від оточення, яке треба формувати самому», – розповіла випускниця 2019 року.

А організатор локальної школи Антон Мельничук про участь у «Школі успіху» в Києві сказав:

«Проєкт змінив моє життя, мій кругозір, моє мислення. Я не очікував таких результатів. Коли приїхав додому, то побачив різницю себе «до» і «після».

Віктор Сахарчук ділився з присутніми досвідом досягнення успіху в сфері інноваційної діяльності. Виявляється, спікер довгий час працював у волонтерській спільноті з розробки безпілотних літальних апаратів. І таке захоплення – одне із декількох. У житті, як зізнався, йому дуже допомогли шкільні знання з фізики, математики, біології. Віктор поділився секретами, де знаходити сили, аби конкурувати в сучасному світі, як не «перегоріти» на шляху до мрії, відзначив цінність командної роботи. За його порадою, такі знання можна почерпнути у книгах, у волонтерській роботі, у спілкуваннях.

Про користь книг, як провідників до успішного життя, наголошували у своїх лекціях Володимир Юрин, педагоги Оксана Сахарчук та Віктор Никитюк. А ще треба добре розуміти, як сказала Оксана Ярославівна, що успіх складається з 99-ти відсотків праці і лише з одного відсотка удачі. Отож, ліні тут не місце.

Багато цікавого про свою діяльність: де знайшов прихисток умінням, з яких джерел черпає знання, як організовує час, аби займатись у житті тим, що до душі, розповів Тарас Мацик. Він наголосив, що для реалізації здібностей не обов’язково їхати за кордон. Наповнити сенсом життя можна і в Україні, отримуючи при цьому достойну винагороду. Тарас закликав допомагати один одному, вчитись мислити критично, звертатися до людей з певним досвідом за консультаціями та не боятися крокувати до мрії свого життя.

«Спробуйте! Це не значить, що у вас це точно вийде. Проте, коли не спробуєте – то точно не вийде», – запевнив спікер.

Продумана дводенна програма проєкту, доброзичлива атмосфера, надзвичайно цікаві спілкування зі спікерами, екскурсія в Затурцівський меморіальний музей Вячеслава Липинського, пісенні дарунки від Ярослава Карпука та ексклюзивне спілкування з ним, ласування смаколиками, різноманітні розваги зробили свято неперевершеним і нікого не залишили байдужим. Спікери та учасники проєкту отримали сертифікати та подарунки.

А по завершенню дошка оголошень просто рясніла схвальними відгуками та словами вдячності, як-от:

«Дуже дякую Антону за організацію мегакрутого проєкту!!! Вражень – на все життя. Побільше би таких мотивуючих заходів!»

Створити локальну школу у своєму селищі для Антона Мельничука було задачею не з простих: запросити спікерів та учасників, подбати про бюджет, залучивши спонсорів, багато інших організаційних питань вирішити. До речі, кошти, отримані від проведення двох сеансів «Кінотеатру під відкритим небом», також використані на благо проєкту.

Щирі слова вдячності за підтримку Антон висловлює Локачинському селищному голові Богдану Іусу, депутату облради Михайлу Скопюку, підприємцю Євгену Мельничуку, блогеру та громадському діячу Олександру Барабошко, директору Оксані Сахарчук, вищезгаданим представникам фонду та спікерам, волонтерам – Христині Мельничук, Оксані Петрів, Анні Ривачук, Віталію Ящуку та батькам – Євгену і Наталії Мельничукам.

Хоча Антон Мельничук з вирішенням поставлених завдань стикнувся вперше у своєму житті, проте наполегливість, старанність та впевненість у намірах, прагнення активізувати молодь, створити більше можливостей для їхнього розвитку та самореалізації, а також підтримка усіх, до кого звертався, зробили своє діло і проєкт вдався на славу.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024