стрічка

У Шацькому районі відновлять діяльність прикордонної комендатури

02 Листопада 2019, 12:35
1066 Джерело: фото ілюстративне

Депутати Шацької районної ради на черговій сесії розглянули та затвердили Програму матеріального забезпечення підрозділів Луцького прикордонного загону, розташованих на території Шацького району.

Павло Яблонський, виконуючий обов’язки начальника відділу прикордонної служби «Світязь», ознайомив депутатів з основними акцентами програми, яку депутатам і пропонувалося затвердити.

За словами прикордонника, зараз відбувається реорганізація підрозділів з охорони державного кордону, тому керівництво прикордонників прийняло рішення відновити діяльність комендатури «Світязь» (під її контролем будуть знаходитись усі прикордонні відділи та пункти, розташовані на території району: Грабове, Піща, Пулемець).

Зараз приміщення комендатури, яке знаходиться у селі Світязь, потребує реконструкції, тож прикордонники звертаються до районної влади та просять допомогти співфінансувати ці роботи (на закупівлю будматеріалів просять 100 тис.грн.).

Проте деякі депутати були не згідні з таким кроком, адже приміщення колишнього пришкільного інтернату в минулі роки з районної комунальної власності безкоштовно передали прикордонникам (натомість тепер, за словами Світязького сільського голови Миколи Цвида, сільська рада не має де розташувати дитячий садочок).

«Чи не станеться так, коли район виділить гроші на ремонт, а вам знову може не знадобитись це приміщення і воно буде пустувати та руйнуватися?», «Чому районний бюджет має виділяти на ремонт державних установ гроші, коли це справа – держави?»,  запитували депутати.

Ольга Сахарук, депутатка та керуюча справами районної ради, відзначила, що на цій сесії гроші виділятись не будуть, а депутатам пропонується затвердити лише програму на той випадок, коли районний бюджет зможе таки профінансувати придбання будматеріалів для комендатури.

Зрештою, народні обранці таки одноголосно погодилися прийняти цю програму.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024