стрічка

На Володимирщині реалізовуватимуть проект вартістю більше 7 мільйонів гривень

31 Жовтня 2019, 18:31
831

Петро Саганюк спільно з головами 5 громад Володимир-Волинського району підписали договір про співробітництво у формі реалізації спільного проєкту «Партнерство громад для створення комплексу профілактично-діагностичних заходів по ранньому виявленню онкологічних захворювань жителів Володимир-Волинського субрегіону».

Орієнтовна вартість проєкту – більше 7 мільйонів гривень, з яких 20 відсотків це кошти співфінансування громад і міста, а 80 – кошти грантодавця, – інформує офіційний сайт громади. 

Оскільки у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні обслуговують мешканців Зарічанської, Зимнівської, Оваднівської, Устилузької та Війницької ОТГ, громади та місто вирішили об’єднати зусилля й ресурси задля збільшення кількості виявлених онкохворих до 25% шляхом проведення на базі ТМО широкої інформаційної політики щодо профілактики онкологічних захворювань та здійснення ранньої діагностики.

У планах партнерів – доукомплектування на базі Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання матеріально-технічної бази (придбання мамографу, УЗД-апарату з еластографією, автоматичного біохімічного аналізатора).

Проєкт договору попередньо розглянули на сесіях у кожній з вищезазначених громад.

Нагадаємо, що зустріч представників Володимир-Волинської міської ради та керівників ОТГ, під час якої сторони обговорили можливість реалізації спільного проєкту, відбулася 13 серпня. Йшлося про те, що одна з головних причин тенденції зниження рівня смертності від онкозахворювань полягає в активному розвитку ранньої діагностики. 

Читайте також: У княжому місті обговорили проєкт реконструкції площі Героїв



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024