стрічка

Депутати Шацької райради звернулися до Президента, бо не хочуть «формули Штайнмаєра»

30 Жовтня 2019, 14:05
1053 Джерело: Фото - Шацької районної ради

На сесії Шацької районної ради депутати затвердили звернення до Президента у зв'язку із застосуванням «формули Штайнмаєра» для встановлення миру на Донбасі.

Питання «формули Штайнмаєра», яка вже декілька тижнів широко обговорюється не лише на різних державних рівнях, а й у суспільстві, депутати залишили майже наостанок. Зі слів Андрія Лисого, депутата-«сободівця» райради, на затвердження депутатам запропонували два варіанти звернення: один – від обласної ради, другий – від Луцької міськради.

Читайте також: В Шацькій районній раді – нова депутатка

Мешканці Затишшя скаржаться на аварійну електроопору

Перший, за словами депутата, є більш категоричний та викликав неоднозначне ставлення у шацьких депутатів, тож Андрій Лисий запропонував підтримати більш лояльний варіант звернення від Луцької міськради. В останньому, зокрема, йдеться про недопущення капітуляції України за так званою «формулою Штайнмаєра», котра призведе до повернення в орбіту «руского міра» та поступовий демонтаж Української державності.

«А чому не перший варіант розглядаємо?», – почувся із зали голос депутата Петра Федонюка, котрий, мабуть, натякав: а чого маємо переживати за «лояльність» та «панькатися»?

Незгоду з підтримкою звернення висловила депутатка Наталія Новікова, працівниця Шацького райвійськкомату, адже, за її словами, якщо Головнокомандувач Володимир Зеленський прийняв рішення про впровадження «формули Штайнмаєра», то, вочевидь, бачить у цьому резон.

Читайте також:Житель Шацька просить прокуратуру притягнути до відповідальності винних у його незаконному звільненні

Підтримав її й Сергій Карпук, голова Шацької районної ради, котрий переконаний, що у нинішнього президента були причини підписати цей документ, адже кроки попереднього уряду та президента не завершили війну, як цього прагнуть в Україні та Європі. Окрім того, за словами голови райради, мабуть, суспільство мало проінформували за пункти впровадження «формули», що треба виправляти.

«Якщо приймемо варіант Штайнмаєра, то виявиться, що смерті наших хлопців на Донбасі будуть марними. За що ж вони  тоді воювали, що відстоювали? Тобто ми дозволимо Росії, так званим «ЛНР» та «ДНР» запроваджувати там свої порядки? Чи ви думаєте, що люди, котрі виїхали з цих територій протягом п'яти років, повернуться туди голосувати? Президент та Уряд мають почути народ, органи місцевого самоврядування про те, що ми не підтримуємо їхнє рішення працювати за «формулою Штайнмаєра» та мають знайти інший варіант завершення війни на Донбасі»,  апелювала депутатка та керуюча справами райради Ольга Сахарук.

У підсумку, після виступів депутатів, із 22 присутніх обранців звернення підтримали 18, натомість троє – Сергій Карпук, Наталія Новікова та Ніна Хомич – утрималися, проти проголосувала Зоя Демедюк.

До слова, 24 жовтня, проєкт рішення, внесений фракцією ВО «Свобода», щодо недопущення реалізації «формули Штайнмаєра», прийняла Волинська обласна рада.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024