стрічка

У Луцьку поліція перевіряє інформацію про булінг в одній із шкіл

17 Жовтня 2019, 11:46
Фото ілюстративне 1112
Фото ілюстративне

У соціальних мережах та місцевих Інтернет-виданнях оприлюднили інформацію про те, що в одній із загальноосвітніх шкіл Луцька вчителі та батьки однокласників цькують учня, бо його матір відмовилася здавати гроші в батьківській комітет.

За фактом публікації співробітники Луцького відділу поліції відомості зареєстрували в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Інспектори ювенальної превенції проводять перевірку інформації про  булінг, – інформує поліція.

Нагадаємо, що відповідальність за цькування, тобто діяння учасників освітнього процесу, які полягають у психологічному, фізичному, економічному, сексуальному насильстві, що вчиняються стосовно малолітньої чи неповнолітньої особи, внаслідок чого могла бути чи була заподіяна шкода психічному або фізичному здоров’ю потерпілого визначена у ст. 173-4 Кодексу України про адміністративну відповідальність. Зокрема, вона передбачає покарання у вигляді штрафів від 850 гривень до 3,4 тисяч гривень, або громадських чи виправних робіт.

Коментар