стрічка

На Рівненщині курсанти обласного військового ліцею склали присягу. ФОТО

16 Жовтня 2019, 09:05
1858

Напередодні Дня захисника України у КЗ «Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені  Костянтина Івановича Острозького» Рівненської обласної ради відбулося водночас кілька приємних подій.

У суботу, 12 жовтня, у закладі відбулася посвята в ліцеїсти, відкрили новий мультимедійний тир і відзначили начальника ліцею. До курсантів на свято завітали начальник управління освіти й науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський, острозький міський голова Олександр Шикер, депутат міськради Григорій Аршинов та інші.


Гості ліцею
Гості ліцею

 

Спочатку гості урочисто перерізали стрічку з нагоди відкриття тиру. До слова, його звели за кошти обласного бюджету. Загальна вартість роботи – 2,5 мільйона гривень.

«Сьогодні відбувається непересічна подія для Острозького військового ліцею – ми відкриваємо ще один елемент, який допоможе в навчальному процесі. Цей тир слугуватиме для покращення бази закладу. Віримо, що це піде на користь курсантам. Однак, бажаю, щоб навички, здобуті тут, ніколи не знадобилися в житті, а тільки під час навчання чи тренувань», – наголосив Григорій Таргонський.

Начальник військового ліцею Ігор Приступа розповідає, що тир стане базою вогневої підготовки курсантів. Новинка частково замінить виїзди на польові навчання.

Урочисте відкриття тиру
Урочисте відкриття тиру

Охочі могли випробувати мультимедійний тир
Охочі могли випробувати мультимедійний тир


 

Після того відбулися урочистості з нагоди інавгурації ліцеїстів. Святкову частину розпочав хор Свято-Миколаївської церкви Острога, який виконав молитву «Отче наш». До зали урочисто ввійшли курсанти, внесли прапор навчального закладу, виконали Гімн України. Ліцеїсти вшанували пам’ять і поклали квіти до пам’ятника випускників закладу, які загинули в російсько-українській війні, Володимира Чепелюка й Владислава Рильського.

Хор Миколаївської церкви
Хор Миколаївської церкви


 

Почергово назвавши імена, першокурсники військового ліцею виголосили клятву ліцеїста, у якій обіцяли старанно вчитися, слухати командирів, бути вірними синами української землі. Традиційно другокурсники, цьогорічні випускники, передали новобранцям відзнаки військового ліцею.

З вітальним словом до присутніх у залі звернулися почесні гості. Григорій Таргонський, крім побажань, зачитав наказ міністра оборони від 2 жовтня 2019 року про присвоєння звання полковника начальнику ліцею Ігорю Приступі та вручив йому нові погони. Міський голова Олександр Шикер у виступі підкреслив, що Острозький військовий ліцей має велике значення не тільки для нашого міста, Рівненщини, а й усієї України, адже його випускники сьогодні захищають спокій нашої Батьківщини, бажав миру, добра та всіляких гараздів.

Перед мікрофоном міський голова Олександр Шикер
Перед мікрофоном міський голова Олександр Шикер

Вітання приймає Ігор Приступа
Вітання приймає Ігор Приступа

 

«Сьогодні ліцеїсти промовили клятву. Щиро бажаю, щоб вони були вірні цим словам, ніколи їх не зраджували, з гідністю пронесли ідеали ліцею через усе життя», – побажав керівник закладу Ігор Приступа.

Ігор Кузьмович також уручив спеціальні невійськові звання старшого віцесержанта керівникам взводів з-поміж ліцеїстів. Батьки інавгурантів 2019 року звернулися до юнаків із вітальними й напутніми словами, а також передали їм коровай. Після цього розпочалася концертна програма. Прекрасні номери присутнім подарували ліцеїсти, Юрій Момотюк, Дарина Денищук, Тамара Зінчук і Тетяна Довга, учасники танцювального колективу ліцею (керівниця Оксана Венгерець). Завершилася святкова програма вокально-хореографічним номером від солісток РБК і танцювального колективу ліцею.

Відзначили найкращих ліцеїстів
Відзначили найкращих ліцеїстів

Коровай від батьків
Коровай від батьків

Ліцеїсти
Ліцеїсти

Під час святкового концерту
Під час святкового концерту



 

Читайте також:

Острозький військовий ліцей випустив тисячного курсанта

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024