стрічка

Після війни луцький атовець взявся за садівництво. ВІДЕО

15 Жовтня 2019, 18:37
1277

Лучанин Роман Новосад – учасник бойових дій на сході держави, який після повернення із війни почав займатися садівництвом. Він навчався на Агрофорумі, який організовували волонтери для учасників АТО. Тепер у його невеликому розсаднику ростуть плодові дерева різних сортів.

Про це йдеться у сюжеті Ua:Волинь. 

На стіні Волинського обласного госпіталю ветеранів війни – колекція шевронів учасників АТО.  Роман Новосад розповідає власну історію: в зону бойових дій мобілізували влітку 2014 року.  Про цей період життя, каже, згадувати не хоче.

«Стояли ми поблизу Волновахи. Це були РТВ, радіотехнічні війська. Наша основна задача – спостерігання повітряних об’єктів, які пролітають в зоні АТО, підлітають до кордонів України. То ми захищали небо. Передавали координати хто летить, куди летить, передавали в штаб», –розповів чоловік.

Після повернення із війни час від часу разом із іншими солдатами поправляє здоров’я у госпіталі ветеранів  війни.

«Тут, у госпіталі, знайшов своє кохання, свою дружину Лесю. Вона давали уколи, ставила капельниці мені», – пригадав чоловік.

Згодом одружилися, народилася донька. Після повернення із війни, каже Роман, шукав справу до душі. Товариш порадив займатися садівництвом. У селі Угринів Горохівського району на батьківському городі 3 роки тому атовець посадив свій перший сад.

«Сам садок посаджений у 2016 році. Це були перші дерева. Суто для себе взяв, мені подарував друг, який займався саджанцями. Я попробував, получається. Мені подобається це заняття... Результат є. Посадив. Ростуть тут черешня, вишня, абрикос, персик, слива, алича. Гібриди вишні. Є також шовковиця, ожина», – повідомив чоловік.

Навики садівництва освоював з друзями та навчався на Агрофорумі, який організовували волонтери для учасників АТО. Розповідає, що садити дерева та прищеплювати їх допомагають батько і брат.

Щоб компенсувати вкладене, цієї осені чоловік планує почати викопувати дерева та продавати, аби мати дохід від садівництва.

Читайте також: Програма відзначення Дня захисника України в Луцьку

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024