стрічка

Волинську лікарню «Хоспіс» перенесли

12 Жовтня 2019, 18:46
1388

Волинська лікарня «Хоспіс» переїхала до обласної лікарні у селі Боголюби.

Тимчасово виконувачка обов’язки директора лікарні Хоспіс Яніна Дорошенко розповіла, що весь персонал перейшов працювати у це приміщення у повному складі. Хоч добиратися в Боголюби незручно, додала вона, – інформує Суспільне Волині.

Після переїзду розгорнули у хоспісі 26 ліжок.

«Палати, звісно, вужчі, ніж на Львівській. Ліжко функціональне, велике і тумбочка і буває, що треба тумба-туалет і доступ до хворого. Весь медперсонал перейшов сюди у повному складі, ніхто не звільнився, хоча багатьом не зручно добиратися», – каже т.в.о. директора обласної лікарні «Хоспіс».

Хоспіс надає перевагу онкохворим, каже Яніна Дорошенко. Нині на розгляді п’ять заяв.

Підопічна Хоспісу Мирослава Атаманська – з Рожищенського району. Розповідає, чим годували на обід.

Мирослава Атаманська, перебуває в хоспісі:

«Сьогодні котлети, картопля, суп. Якщо так буде далі, то не треба нічого. Тут добре, тільки далеко доїжджати людям».

Її сусідка по палаті, лучанка Євгенія Любашевська, розповідає – переїзд пережила добре. У лікарні, каже, знаходиться 10 місяців.

«Там не погано було, але тут дуже добре, вже облаштували все і все чисте: постіль, памперси. Доглядають по-людськи. Син один у мене у Львові, чоловік помер два тижні тому, та й так, вдома немає нікого»,  – каже пані Євгенія.

Ольга Кирилюк медсестрою у хоспісі працює 18 років. Каже, що звикають на новому місці, приміщення до обслуговування побутових потреб пацієнтів облаштоване на 90 відсотків. Нині у лікарні – 19 хворих.

«Хворі є важкі, кого треба підсунути, вже можуть бути мокрі,  той хоче попити, той просить з холодильника щось принести і отак цілий час. Дуже тяжко морально, ну і фізично, бо хворих треба мінімум три рази в день підсунути, але людина до всього звикає. Наше яке покликання? Допомагати хворим», – каже медична сестра.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024