стрічка

LED-освітлення і новеньке покриття: у Луцьку «під ключ» відремонтують двір

11 Жовтня 2019, 12:07
816

У Луцьку капітально відремонтують двір будинків на вулиці Наливайка, 2 та 4 – мешканцям представили проект реконструкції, який включає повну заміну асфальту, встановлення LED-освітлення та дитячого майданчика тощо. 

Про це на своїй сторінці повідомив перший заступник міського голови Григорій Недопад.

«Дана дворова територія перебуває у вкрай жахливому стані, тут ремонту не бачили, мабуть, від часу заснування району. Ми ввели практику попередньої презентації проекту капітального ремонту, щоб дати людям можливість не тільки ознайомитися з тими змінами, які їх очікують, але і взяти участь у формуванні проекту, внести власні поправки. Ця практика показує хороший результат, щоразу присутні на зборах виявляють інтерес до проекту, активно відстоюють власні позиції. У дворі по вул. Наливайка після ремонту відбудуться досить кардинальні зміни, зокрема буде розширено дорогу до 9 метрів, створено досить велику кількість паркомісць, адже у власників квартир багато автівок, які масово паркують на зелених зонах. Крім того, чимало автівок бачимо припаркованими під самими вікнами квартир. Після ремонту біля під’їздів буде облаштовано пішохідну зону із бордюром, тож водії більше не зможуть ставити машини впритул до будинків», – йдеться у дописі.

Також, за словами посадовця, виникла дискусія про облаштування ще одного заїзду в двір відповідно до вимог ДБН, однак люди виступили проти цього. Також мешканці переймалися збереженням тополь, які перебувають а аварійному стані.

«Попередили людей, що капітальний ремонт слугуватиме десятки років, тому і зміни потрібно забезпечити по максимуму і на тривалий час.
В цілому проект сприйняли досить позитивно, адже він передбачає повну заміну асфальтового та дорожнього покриття, на яких викладуть бруківку, буде розширено проїжджу частину, збільшено кількість паркомість, облаштовано LED-освітлення, встановлено новий дитячий майданчик, облаштовано зону смітників», – повідомив перший заступник мера.

Читайте також: Освітлення скверу у центрі Луцька вартуватиме 200 тисяч гривень

Коментар