стрічка

Біля Луцька відбулися Міжнародні спортивно-туристичні змагання. ФОТО

08 Жовтня 2019, 12:05
1588

Поблизу Луцька відбулися традиційні Міжнародні змагання зі спортивного туризму «Волинь».

Змагання організували 3-6 жовтня , – інформує пресслужба Центру туризму, спорту та екскурсій.

35 команд з Білорусі, Литви, Латвії, різних областей України та міста Києва, більше 200 спортсменів-туристів прибули на змагання, які вже всьоме відбуваються на базі «табору Сонячний», що у селі Гаразджа Луцького району.

У перший день спортсмени змагались в особистому заліку в трьох вікових групах на дистанціях «Смуги перешкод», яку організатори обладнали у гараздженських кар’єрах.

У другий день спортсмени молодшої вікової групи долали понад 4 кілометровий, а в старшій 6-ти кілометровий крос-похід в лісовому масиві поблизу села Воротнів. Дистанція крос-походу включала в себе як технічні етапи з туризму, так і орієнтування на місцевості.

Одні з найскладніших були змагання на дистанції командної «Смуги перешкод», які відбувались безпосередньо на території «табору Сонячний». Комплексна дистанція з технічними етапами включала скельні ділянки зі штучного рельєфу, навісні та крутопохилі переправи, вертикальні підйоми і спуски.

За результатами 3-денної боротьби переможцями у Міжнародних змаганнях зі спортивного туризму серед молодшої вікової групи стала команда Вінницького центру туризму, ІІ місце – у туристів Миколаївської області, а бронзові нагороди дістались команді Литви.

У середній групі І та ІІІ місця здобули спортсмени Вінницької області, а срібними призерами стали білоруські туристи з Кобрина.

А в старшій групі спортсменів лідерами стали команда з Кобрина (Республіки Білорусь), ІІ місце місце у представників Донецької області та бронзові нагороди дістались команді Вінницького центру туризму.

Волинська ж команда показала непогані результати, та, на жаль, не потрапила в трійку лідерів у загальному підсумку.

Переможці та призери отримали грамоти, дипломи, кубки та медалі від організаторів.

Також всі учасники отримали солодкі подарунки та невеличкі сувеніри на згадку від господарів змагань.








Коментар