стрічка

У Горохові на місці католицького кладовища збудують новий костел

08 Жовтня 2019, 09:10
3140

Єпископ Віталій Скомаровський 5 жовтня освятив місце, де збудують католицький храм.

Про це повідомив monitor-press.com.

Урочистості розпочалися молитвою на розарії за всіх, хто спочивав на горохівському кладовищі. Після цього провели месу й обряд освячення місця під храм.

Читайте також: Опублікували архівні фото Горохова

Літургію з єпископом співслужили священники Луцької дієцезії: настоятель луцької кафедральної парафії та одночасно настоятель горохівської парафії, отець-канонік Павло Хом’як, отець-канонік Вітольд-Йосиф Ковалів, отці Роман Власюк і Марцін Цесельський. У месі взяли участь горохівські парафіяни, католики з Луцька та чисельна група паломників із Польщі.

Читайте також: Як ФСБ готувало напад на віртуальну католицьку каплицю у Горохові і залякування ксьондза

У проповіді владика Віталій нагадав усім про життя блаженного отця Владислава Буковинського, який об’єднував не тільки поляків та українців, а й німецький, російський, литовський, казахський народи. 

Читайте також: Збереглися поштові листівки із зображенням костелу в Горохові

«Тоді був час, коли святині зачиняли, а тепер, слава Богу, настав час, коли ми маємо можливість ці святині будувати. І ми хочемо дякувати Богові, що живемо в той час, коли святині будуються. Це час великої Божої благодаті. Не всім людям випадає в їхній долі взагалі можливість покласти цеглину в будівлю, де прославлятимуть Бога», – підкреслив єпископ.

Наприкінці Віталій Скомаровський подякував усім присутнім за молитву.

Після богослужіння віряни вшанували реліквії свого покровителя. Отець-канонік Вітольд-Йосиф Ковалів подарував усім присутнім останню підготовлену ним публікацію – «Дев’ятницю за посередництвом блаженного отця Владислава Буковинського». Книга вийшла трьома мовами – польською, українською та російською.













 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024