стрічка

На луцьких ринках зростають ціни на картоплю. ВІДЕО

03 Жовтня 2019, 19:40
Фото ілюстративне 1126
Фото ілюстративне

Один із основних продуктів харчування українців, картопля, для переважної більшості споживачів стала майже недоступною, адже ціна овоча стрімко зросла.

Про це йдеться у сюжеті «Сфери-ТВ».

Лучанки Віра та Марія роздивляються ціни на центральному ринку, але купувати нічого не поспішають.  Кажуть, – на мізерну пенсію, що отримують, особливо не розгуляєшся.

І то ще добре, – кажуть жінки, що вдається сторгуватися. 11 гривень за кілограм дрібної, середня 12-13, а велика по 14 гривень. Покупець Степан, вирощує власну, але цього року  докуповує, бо своя не вродила. Чоловік запевняє, – така ціна як нині, повинна була бути вже давно.

Продавчиня Галина щороку торгує картоплею, однак площі, де її вирощують постійно зменшували, бо віддавали овочі за безцінь. Цього року, – каже жінка, на продаж майже не садили і реально прогадали.

Серед розмаїття овочів, зелені  та фруктів з власного городу, подружжя Олег та Любов торгують і картоплею. Три ящики на продаж і ліміт вичерпано, бо для себе не залишиться. Кажуть, – чули від людей, що цієї зими, ціна підскочить ще вище, але вже не на вітчизняну, а сусідську – білоруську, бо її, мовляв, везуть до нас уже повним ходом.

Серед не дешевих овочів, варто також виділити помідори та огірки, які вартують по 20 гривень за кілограм. В середньому за 10 гривень, можна придбати кіло моркви, цибулі та буряка. Капуста на 2 гривні дешевша. Відтак, аби зробити запаси овочів на зиму, цьогоріч доведеться трохи витратитись.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024