стрічка

Луцьк потрапив до рейтингу міст із високим рівнем забруднення

02 Жовтня 2019, 08:30
1201

За результатами досліджень протягом першого півріччя 2019 року Луцьк потрапив до топу міст із високим рівнем забруднення атмосфери.

Про це з посиланням на дані ослідження Центральної геофізичної обсерваторії (ЦГО) ім. Б. Срезневского повідомляє Еспресо.

Індекс забруднення атмосфери (ІЗА), який враховує ступінь забруднення атмосферного повітря по п'яти пріоритетних забруднюючих домішках, визначався для 39 міст Україн.

За даними дослідження, серед міст із дуже високим рівнем забруднення в першому півріччі поточного року були (в порядку зниження) Дніпро і Маріуполь, з високим рівнем забруднення – Одеса, Миколаїв, Кам'янське (колишній Дніпродзержинськ), Кривий Ріг, Херсон, Київ, Луцьк, Запоріжжя, Рубіжне, Краматорськ і Лисичанськ.

«Дуже високий і високий рівень забруднення повітря був обумовлений здебільшого значними середніми концентраціями формальдегіду, діоксиду азоту, фенолу, фтористого водню, оксиду вуглецю, завислих речовин», – констатує в дослідження ЦГО.

Найменш забруднене повітря в січні-червні 2019 року було в таких містах, як Горішні Плавні (на 39-му місці), Світловодськ (38), Ізмаїл (37), Олександрія (36) і Харків (35).

При цьому в звіті наголошується, що загальний рівень забруднення атмосферного повітря в містах України в першому півріччі в 2019 року знизився за показником КІЗА (усереднений коефіцієнт індексу забруднення атмосфери, який визначається за п'ятьма компонентами з найвищою ГДК) з 7,6 до 7,1 в порівнянні з аналогічним періодом минулого року за рахунок зниження вмісту фенолу.

Читайте також: Аншлаг у залі: луцьким пенсіонерам показали українську кінострічку

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром