стрічка

У Луцьку презентували проєкт Податкового кодексу Розвитку

27 Вересня 2019, 16:46
1719

У Луцьку представники органів виконавчої влади області та бізнесу обговорили проєкт Податкового кодексу Розвитку та Концепцію Доктрини економічної безпеки України.

Засідання круглого столу відбулося 25 вересня за ініціативи Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України» на базі Головного управління Державної фіскальної служби України у Волинській області. Очолив делегацію президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків України», Надзвичайний і Повноважний Посол Грігол Катамадзе.  

У складі делегації також були: генеральна директорка ВГО АППУ Людмила Герасименко, начальниця Управління методології та роз’яснення податкового законодавства ВГО АППУ Ірина Білотіл, начальниця Управління захисту прав платників податків ВГО АППУ Катерина Гривнак, начальниця управління організаційного, кадрового напрямку та комунікацій з ТВ ВГО АППУ Юлія Щитнік. А також участь у круглому столі взяв голова Ради Територіального відділення ВГО АППУ у Волинській області Василь Дутко.

Органи влади представляли: голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, начальниця Головного управління ДФС у Волинській області Світлана Савчук, виконувач обов’язків начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Кондратюк.

Брали участь у обговоренні і представники волинського бізнесу:  директор департаменту фінансів Волинської облдержадміністрації Ігор Никитюк, директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк, начальник Управління Держпраці у Волинській області Ростислав Стасько, президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич.

Завітали на круглий стіл і представники підприємств: ПрАТ «Модерн-Експо», ПрАТ «Луцьксантехмонтаж», ПрАТ СП «Теріхем-Луцьк», ТОВ «Павлівський пивзавод», ПАТ «Волинь-Авто», ТзДВ «Гал-Кат», ТОВ «Цунамі», ТзОВ «Житлобуд-2» та інші.

Грігол Катамадзе презентував присутнім Проект Податкового Кодексу Розвитку, після чого відбулося обговорення документа. Проєкт передбачає, зокрема, новий підхід до системи оподаткування, покращення адміністрування та спрощення умов ведення бізнесу, зниження ставок податків, поступове зменшення податкового навантаження на фонд оплати праці, що дасть можливість вивести економіку з тіні та побороти видачу заробітних плат у конверта.

Учасники Круглого столу мали змогу висловитися і обговорити нагальні проблеми бізнесу. У результаті присутні ухвалили Резолюцію «Створення сприятливих умов для розвитку бізнесу через податкові та інституційні механізми».

З пріоритетами бізнесу для економічного зростання країни і структурою та завданнями Податкового кодексу Розвитку просимо ознайомитись нижче:


















Інфографіку надала Асоціація платників податків України

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024