стрічка

Устилуг просить гроші на ремонт будинку культури

27 Вересня 2019, 18:10
793

Міський будинок культури в Устилузі, що на Володимирщині, потребує капітального ремонту внутрішніх приміщень, з обласного бюджету просять виділити 200 тисяч гривень.

Про це йшлося 25 вересня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, – передають Волинські Новини.

Як розповіла керівниця управління культури, з питань релігій та національностей Ольга Чубара, до обласної ради звернулася Асоціація органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга» щодо сприяння в реалізації проєкту «Дитячий музичний фестиваль «Устилуг-Стравінський-фест», що став переможцем конкурсу «Малі міста – великі враження».

Мова, зокрема, йде про виділення 200 тисяч гривень із обласного бюджету на капітальний ремонт приміщень міського будинку культури в Устилузі.

«Устилузька ОТГ для свого розвитку активно використовує наявний історико-культурний потенціал і підтримує впровадження цікавих ідей та ініціатив. У 2019 році фахівцями громади за допомоги експертів було розроблено проєкт «Дитячий музичний фестиваль «Устилуг-Стравінський-фест», який став переможцем конкурсу «Малі міста – великі враження», організованого Міністерством культури України», – вказано в зверненні.

Проєкт передбачає проведення культурно-мистецьких шоу, популяризацію дитячої творчості, а також відновлення місцевих закладів культури.

Окремі заходи проєкту передбачено проводити в міському будинку культури, який потребує капітального ремонту внутрішніх приміщень. Тому Асоціація органів місцевого самоврядування Волинської області «Волинська економічна ліга» звернулася до облради з проханням виділити з обласного бюджету 200 тисяч гривень на співфінансування робіт.

Нагадаємо, що проєкт «Устилуг Стравінський FEST» виграв у конкурсній програмі «Малі міста - великі враження». За умовами конкурсу – 70% фестивалю фінансує держава, 30% додає місцева влада. У цьому конкурсі беруть участь культурно-мистецькі проєкти від органів місцевого самоврядування, юридичних осіб всіх форм власності, творчих спілок, фізичних осіб-підприємців.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024