стрічка

Хлопець з Рожищенського району розповів, чому хоче служити у Нацгвардії

26 Вересня 2019, 15:15
1361

У Волинському військкоматі розпочали підготовку до осіннього призову на строкову службу, що стартує з 1 жовтня. Спеціалісти військово-лікарської комісії оглядають призовників.

До обласного військкомату приїхали хлопці з Ківерцівського, Рожищенського районів та Нововолинська, йдеться у сюжеті UA: Волинь.

19-річний Віталій Пархомчук із села Літогоща Рожищенськрого району розповів, що проходить медкомісію, бо хоче служити у Нацгвардії.

«Йду на контракт, бо хочу служити у Нацгвардії, 3 роки. Нормальна вакансія, так само, зарплата, є якась перспектива, в принципі. Вдома рахуюся, служитиму, буду, як на роботі», – каже хлопець.

Голова військово-лікарської комісії Анатолій Рудь розповів, що з 230 призовників, яких оглянули, 28 хлопців мають проблеми зі здоров’ям, їх відправили на дообстеження.

«Це як і серцево-судинні захворювання, патологія хребта, неврологічна патологія, патологія зору, скеровані на додаткові обстеження в обласні лікувальні заклади. Після цього буде прийняте експертне рішення», – каже Анатолій Рудь.

Заступник обласного військового комісара з питань призову Юрій Кучер зазначає, що від Волині на службу має піти близько півтисячі юнаків. Точну їхню кількість у Міноборони ще не визначили.

«Переважна більшість піде служити в ЗСУ та інші військові формування – Нацгвардія, Держдприкордонслужба та Державна спеціальна служба транспорту – 136 волинян. З них до Нацгвардії – 120, в них буде можливість служити в Луцьку, також в Луцьку у Повітряних Силах», – пояснює Юрій Кучер.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024