стрічка

Тарас Прохасько виступатимуть в Луцьку

28 Вересня 2019, 08:00
986

В рамках ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який відбудеться 4-6 жовтня, до Луцька завітає знаковий письменник Тарас Прохасько.

Розмова між «БотакЄ» і «Так, але...» з Тарасом Прохаськом відбудеться 4 жовтня у Луцькій музичній школі №1 ім. Ф. Шопена з 18:15 по 19:15. Модераторкою буде видавчиня та письменниця Мар'яна Савка, – інформують організатори.

Тарас Прохасько із тих авторів, який не веде активного публічного життя. Луцьк буде одним із перших міст, куди він приїде із новою книжкою «Так, але...». І так, це знову не роман, а прохаськівські есеї-рефлексії – ідеальна форма для авторських читань.

Простий у своїй глибині, неквапливий і всеосяжний, франківський філософ стане учасником «Розмови з іншим» – саме такою є фокус-тема цьогорічного фестивалю. Уже незабаром ви зможете послухати Прохаськові роздуми про зв’язки, які з’єднують усе з усім.

«Тарас Прохасько, який віддавна обіцяє нам написати роман, знову його не написав. Зате написав – у своєму ні з ким не сплутувальному стилі – серію шкіців чи, може, есеїв. Про що? Про одне й те саме: про майбутнє, яке було давно, і про все, що вже є, але не знати, як довго ще буде. Зокрема – про такі прості речі, як балькони й фіранки, світло й каміння, гойдалки й туалети, проходи містом і знімання фільму в Карпатах, формула щастя і фактор впливу, бабінтон і зельбсферштендліх тощо. А також про те, що спати треба уважно, снідати – по-своєму, а дивитися – зміщуючи візир. Так, але не це тут головне. Бо головний тут – тип оповіді, в якому рефлексії стають елементами сюжету й оприявнюються не як написані постфактум, а як проговорені в момент народження. І тому ніякі це не шкіци й не есеї, а оповідання в найстрогішому значенні цього слова», – сказав письменник Олександр Бойченко.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися за посиланням: bit.ly/2kSw910.

Придбати квитки можна у кав’ярні Kava Avenue (вул. Винниченка, 25), книгарні Волинської обласної друкарні (вул. Коперника, 27) та книгарні «Освіта» (проспект Волі,8) та на сайті: bit.ly/2MpscMB

Коментар