стрічка

Кошари, Пулемець, Піща і Шацьк: польський блогер-мандрівник завітав на Шацькі озера. ФОТО

23 Вересня 2019, 15:50
1628

Цікавою та насиченою враженнями видалася друга подорож відомого польського блогера-мандрівника Девіда Бяловаса Dawid Białowąs  на Шацькі озера.

Про це йдеться на сторінці туристичної компанії OZERA у  Facebook. 

Девіду лише 29 років, а за плечима вже 32 відвідані країни, і особливе місце серед них займає Україна! Адже саме подорож до українських Карпат та Криму в 2011 році дала зрозуміти хлопцю, що мандри - це його стихія! До речі, ця знакова подорож тривала цілих 46 днів!

Авторський блог наповнений цікавою та корисною інформацією, що стане у нагоді кожному мандрівнику! Дизайн сайту дуже зручний, потрібну інформацію знайти неймовірно легко.

Кожній країні присвячено окремий розділ, де надано відомості, щодо проживання, харчування, транспорту (про кожен варіант описано окремо!) послуги інтернету, місцеві ринки, стан доріг і багато іншого! На веб-сайті Девіда – ви неодмінно знайдете цікавий напрямок подорожі.

Ведення власного блогу та численні подорожі, Девід вдало поєднує з роботою водія трамваю у польській столиці

Для своїх подорожей, мандрівник часто обирає менш популярні та більш автентичні маршрути, уникаючи великі потоки туристів. Найчастіше він подорожує на велосипеді з наплічником, рюкзаком або на своєму авто – 33-річній Ладі 2104

На Шацьких озерах відомий блогер бував двічі – у листопаді 2017 року зі своїм другом Павлом, про цю подорож Девід написав у своєму блозі, а вдруге – в травні цього року, разом зі своєю подругою Касею. Під час цієї мандрівки розпочався новий проєкт – на каналі Youtube була створена серія влог.

Мандрівники зняли цілий фільм з подорожі до Шацьких озер, який наразі чекає своєї черги на редагування і незабаром повинен з’явитися на каналі «Los Poniesie» (як і інші фільми з цієї подорожі - у тому числі із Придністров'я, Вилково та Чорнобиля). 

Під час подорожей на Волинь, окрім озера Світязь, мандрівники також відвідали озера Ритець, Пісочне, Люцимер.

Села: Світязь (серце Шацького Національного природного парку, як його поетично назвав Девід), Кошари, Залісся, Пулемець, Кримне, Піща, Вілиця та звичайно, головний райцентр – селище Шацьк!

У своєму блозі Девід відмітив, що Шацький регіон, це в першу чергу ідеальне місце для любителів дикої природи, які бажають відпочити від суєти міста та влаштувати відпочинок на одному з численних озер. І на думку автора, краще досліджувати Українське Полісся на велосипеді, хоча подорож по місцевих дорогах вимагає чималої витримки!








Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024