стрічка

Чотири поради щодо вибору бензопил

20 Вересня 2019, 14:33
Чотири поради щодо вибору бензопил 2851
Чотири поради щодо вибору бензопил

В інтернет та оффлайн магазинах представлено чимало варіантів бензопил для різних задач. Щоб обрати оптимальний варіант за співвідношенням ціна/якість, необхідно прислухатись до дієвих порад.

Визначте, для чого вам потрібна мотопила

Клас мотопили часто визначає її технічні характеристики та ціну, тому важливо вибрати правильний тип бензопили. Якщо вам потрібен інструмент тільки для несистематичного спилювання дерев на власній ділянці, достатньо придбати просту побутову модель. Вона має потужність від 2000 до 3000 Вт, об'єм двигуна від 20 до 60 кубічних сантиметрів та довжину шини 200-300 мм. За ціновою політикою такі пили є найдешевшими.

Наступними за ієрархією технічних характеристик є напівпрофесійні моделі. Вони можуть бути задіяними у ремонтно-будівельних роботах та для заготівлі дров. Така техніка має потужність від 2000 до 4000 Вт і довжину шини до 500 мм. Найдорожчими є професійні мотопили, які можуть працювати без перерві більше 10 годин на добу. Їх купують для професійної вирубки лісу, тому зубці на ланцюгу мають спеціальні накладки з міцного металу. Моторесурс такого агрегату - 1300-2000 годин.

Оберіть паливну систему

Від об'єму бензобаку залежить тривалість роботи без додаткової заправки. Значення об'єму може бути від 20 до 80 кубічних метрів. Бензопила має двотактний двигун, отже заправляється спеціальною паливною сумішшю, до складу якої входить бензин та масло. Перед покупкою обов'язково дізнайтеся про пропорції та рекомендований клас бензину. Готова паливна суміш може зберігатися протягом 3 місяців. Масло для того, щоб змащувати ланцюг заливається в окрему ємність.

Ознайомтесь з особливостями ланцюга для шини

Важливою характеристикою для бензопили є крок шини - відстань між зубцями ланцюга. Існують стандартизовані розміри, якими користуються всі виробники. Шина з кроком 0,325 дюйма встановлюється в недорогих моделях для дому. Її зубці при постійному використанні швидко затуплюються, отже така модель не розрахована на систематично роботу кожного дня. Ланцюги з кроком 0,404 дюйма використовуються в напівпрофесійний та професійній техніці. Шина з таким ланцюгом може застосовуватися для спилювання дерев будь-якою товщини.

Оберіть бренд бензопилки

Найпопулярніші виробники мотопил:

  • Hitachi;

  • ECHO;

  • STIHL;

  • VIKING.

Перші дві марки були засновані в Японії. Хитачі випускають багато моделей садово-паркового обладнання, тому знайти найбільш вдале рішення для розпилу буде нескладно. Фірма Ехо - новатор у світі бензопил, бо саме вона займається розробкою та виробництвом найменших у світі професійних мотопил. Штіль - німецька компанія, яка у 1996 році почала виробляти найбільш тихі бензопили у світі. Цю марку у 90-х роках викупив австрійський бренд VIKING.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром