стрічка

Осінній призив 2019: кого покличуть до війська

19 Вересня 2019, 18:30
Фото ілюстративне 1423
Фото ілюстративне

1 жовтня стартує осінній військовий призов на строкову службу, який триватиме до 31 грудня.

Повістку отримають українці, котрим на початок жовтня цього року вже виповнилося 20 років та ще немає 27, повідомляють у Рівненському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

«Загалом ми будемо призивати близько 500 осіб. З них до Збройних сил – 300 чоловік, для Національної гвардії України – 140 осіб, для Державної прикордонної служби – 20 і для державної спеціальної служби транспорту України також 20 людей», – розповів військовий комісар Рівненського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Валерій Куценко.

У порівнянні із весняним призовом, кількість новобранців від Рівненської області зменшиться майже на сотню. У Рівненському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки пояснюють це збільшенням охочих проходити службу за контрактом.

«При призові виплачується грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів. На сьогодні ця сума складає 3842 гривні. Військовослужбовці, призвані на військово-строкову службу, перебувають на повному державному утриманні, забезпечуються щоденним трьохразовим гарячим харчуванням та військовою формою», - наголосив т.в.о. начальника сектору комплектування Рівненського обласного ТЦК та СП Сергій Названов.

Для громадян, котрі мають ступінь спеціаліста чи магістра, час строкової служби становить 12 місяців, для інших – 18. Громадяни, якіі не закінчили базову середню освіту, до служби не призиваються.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024