стрічка

У Нововолинську хочуть облаштувати «розумні» зупинки. ФОТО

20 Вересня 2019, 08:00
1070

Невдовзі рух транспорту у Нововолинську можна буде відстежити у режимі онлайн за допомогою безплатного мобільного додатку.

Про це стало відомо 19 вересня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської, де затвердили рішення про визначення переможця конкурсу для впровадження єдиної міської системи управління та супутникового моніторингу пасажирського транспорту загального користування, – інформує БУГ.

Як зазначив начальник відділу транспорту та зв’язку Юрій Коцура, 5 вересня був проведений конкурс, на якому був єдиний учасник ТОВ «Дозор Україна», його ж обрали переможцем.

З підприємством буде укладено договір та поетапний план співпраці. Першим кроком є розробка схеми маршрутів та облаштування автобусів Нововолинська системою GPS.

Окрім того «Дозор Україна» за власні кошти встановить в центрі міста одне табло, яке буде показувати прогнозований час приходу маршрутки до зупинки.

Буде обговорюватися можливість обладнання табло підзарядкою для телефонів та доступом до Wi-Fi 
У майбутньому можливе також встановлення по місту скляних «розумних» зупинок.

Нововведення з’являться незабаром. Мешканці та гості Нововолинська зможуть відслідковувати рух транспорту через свій смартфон за допомогою мобільного додатку.

Згідно з умовами конкурсу на перевезення пасажирів міськими маршрутами, була передбачення умова обладнання автобусів GPS-трекерами. Тож перевізники укладуть договір з компанією та будуть платити за обслуговування.

Читайте також: Село на Іваничівщині може стати кращим селом України






 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024