стрічка

Повністю зупинили серце: у Ковелі вперше провели надскладну операцію. ФОТО

19 Вересня 2019, 11:27
1365

У Ковелі вперше в Україні у районній лікарні провели операцію на відкритому серці з повною його зупинкою. 

Про це повідомляють на офіційному сайті Ковельської міської ради. 

«Пацієнту з аневризмою визхідного відділу аорти, недостатністю аортального клапану важкого ступеня та багатосудинним ураженням коронарних артерій одномоментно проведено супракоронарне протезування висхідного відділу аорти, протезування аортального клапану, аорто-коронарне та мамарнокоронарне шунтування», - йдеться у повідомлені.

До слова, операція тривала 6 годин і зауважують, що це – унікальний випадок проведення операції такої складності в районній лікарні.

«Операцію провела команда фахівців на чолі із Володимиром Морозом має досвід організації кардіохірургічної служби у Львівському кардіоцентрі, Тернопільській університетській лікарні та у Президентській клініці м. Кабул (Афганістан)», – зауважують у міськраді. 

Зазначають, що пацієнт почуває себе задовільно та проходить реабілітацію. Наразі ще три пацієнти готуються до подібних операцій у найближчі два тижні, а до кінця року заплановано 50 операцій на відкритому серці.

Тож відтепер операції високої складності доступні не лише у спеціалізованих кардіохірургічних клініках чи обласних закладах, а й у Ковельському МТМО.






 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024