стрічка

У лікарні у Луцьку побували волонтери з 21 країни. ФОТО

17 Вересня 2019, 07:45
1168

Волонтери Благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» із 21 країни Європи, Азії та Африки 14 вересня 2019 року відвідали Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання, з яким фонд ефективно співпрацює вже багато років.

Про це інформують на сайті об'єднання.

Лише за останні 7 років благодійна допомога, надана фондом закладу, обчислюється у понад 5 млн грн. Ця допомога була використана на покращення харчування у стаціонарі та закупівлю особливо необхідних медикаментів для лікування груп соціально незахищених хворих; на придбання медичного інструментарію, медичного обладнання та апаратури (2 апаратів лазеротерапії, ЕКГ апарату, обладнання для фізіотерапії, тощо); на навчання фахівців на базі стажування в м. Мальме Швеція (стажувались дитячі хірурги – з лазеротерапії патології шкіри); на придбання канцелярських товарів та матеріалів для працетерапії хворим діткам у ВОДКЛ та санаторії для дітей з батьками «Дачний».

Крім цього, в кожному конкретному випадку, по потребі виділяють необхідні кошти, що особливо важливо для забезпечення якісної медичної допомоги маленьким волинянам із малозабезпечених сімей; окремо виділяли кошти для придбання дороговартісних препаратів.

До кожного свята (державного чи релігійного) голова фонду Людмила Лонюк знаходить час, можливість і організовує подарунки для вітання хворих дітей як в лікарні, так і в санаторії для дітей з батьками «Дачний».

Саме за це генеральний директор закладу Сергій Ляшенко висловив вдячність керівникам Благодійного фонду «Дитяча місія. Україна» Бо Валенбергу та Людмилі Лонюк.

Волонтери, присутні на зустрічі, з інтересом ознайомились з діяльністю закладу, відвідали 2 анестезіологічні відділення для новонароджених та дітей старшого віку, з радістю прийняли сувеніри – стрічки з державною символікою, виплетені хворими на уроках працетерапії.

Бо Валенберг, Президент Скандинавської місії, високо оцінив фаховий рівень спеціалістів, які надають медичну допомогу маленьким жителям Волині та наголосив на подальшій співпраці.









 

Коментар