стрічка

Молодий аграрій з Горохівщини похвалився урожаєм яблук. ФОТО

17 Вересня 2019, 12:47
Фото ілюстративне 1020
Фото ілюстративне

Молодий аграрій Сергій Петровський здійснив свою мрію – виростив власний сад і вже навіть зібрав перші плоди з яблунь, посаджених торік.

В гостях у аграрія побували начальник  управління регіонального розвитку  райдержадміністрації  Микола Панасюк і спеціалістки Оксана Камоцька та Раїса  Марчук, – повідомляє управління регіонального розвитку Горохівської райдержадміністрації.

Після закінчення Горохівського коледжу Сергій Петровський сім років працював у Данії, але не в садівництві, а тваринництві. Та мрія про садівництво перемогла.  У 2017 році, вигравши через аукціон в оренду площу старого закинутого саду   в селі Підбереззя, чоловік розпочав втілювати свої задуми.

На даний час тут завершують зачистку решти площі старого садка.  Планують огородження саду та встановлення шпалер на площі 2 га посаджених яблунь трьох сортів.  А ще повністю підготовлена   двохгектарна площа під посадку промислового сорту вишень, яку здійснять цієї осені. Сорт саме промислових, бо вони підлягають   заморозці. Молодий аграрій мріє, щоб на території Горохівщини для підтримки дрібних любителів-ягідників на селі зробили шокову заморозку ягід, тоді при  такому  методі  можна  виходити  і на ринок  Європи.  





Читайте також: 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024