стрічка

Маневицький прапор передадуть у Музей морського флоту Одеси. ФОТО

16 Вересня 2019, 20:00
Маневицький прапор передадуть у Музей морського флоту міста Одеси 1442
Маневицький прапор передадуть у Музей морського флоту міста Одеси

Прапор із Маневич попрямує до Музею морського флоту в Одесі.

Надзвичайна подія в Азовському морі сколихнула увесь світ. Прикордонний корабель РФ протаранив біля Керченської протоки буксир ВМС України, який із двома бронекатерами прямував з Одеси до Маріуполя. Про це пишуть на сайті Маневицької РДА.

З листопада 2018 року Україна встигла поіменно вивчити склад екіпажів катерів Бердянськ, Нікополь та буксира Яни Капу. Вони вирушили у плавання, а опинилися в заручниках у Росії. За більш ніж дев’ять місяців, протягом яких їх незаконно утримували в Російській Федерації, жоден з українських моряків не визнав обвинувачень. 24 особи назвали себе - військовополоненими. У московському СІЗО багато з них втратили своє здоров’я, дехто – рідних та близьких, не вступили до вишу та відзначили свій день народження не у тому місці, не з тими людьми, якими б хотілося.

У ті дні, у Волинській області відбулися акції та ряд флешмобів на підтримку полонених моряків. Поряд із Прапором України також замайорів прапор Військово-Морських сил Збройних сил України.

Всі, без винятку, чекали одного – звільнення. І це трапилося.

7 вересня в рамках широкого обміну між Києвом і Москвою 22 моряки та два офіцери СБУ повернулися в Україну.

Ця хороша новина сколихнула всіх українців. З нагоди цієї визначної події 16 вересня у селищі Маневичі, біля стенду «Назавжди у наших серцях», відбувся захід зняття прапора Військово-Морських сил Збройних сил України, який майорів із 11 грудня 2018 року по 16 вересня 2019 року. Прапор буде переданий в Музей морського флоту міста Одеси.

Без усякого сумніву, мине зовсім небагато часу і про них писатимуть книги, зніматимуть кінофільми, на прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, - виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої із російськими найманцями протиставили їм свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни.

І як зазначив перший заступник голови Маневицької райдержадміністрації Андрій Бурак:

«Велика вдячність усім визволеним за їхню мужність, героїзм, тверду позицію, як військових українського народу. Важко говорити, які чинники повпливали на визволення всіх політв’язнів, в тому числі і військовополонених моряків, але в тому є заслуга і чинного Президента України Володимира Зеленського, і попереднього – Петра Порошенка. Але у Російській Федерації ще є велика кількість тих, хто потребує також допомоги. Тому потрібно намагатися зробити все, аби наші військовополонені, всі, без винятку, повернулися додому живими та здоровими».

Волинь – єдина область в Україні, яка сьогодні проводить акцію підтримки військових моряків із зняттям прапора,  який майорів  у всіх райцентрах з 11 грудня 2018 року. Право підняти, а сьогодні,16 вересня –  зняти Прапор Військово-Морських сил Збройних сил України надали молодшому сержанту, учаснику АТО, колишньому військовополоненому Роману Лановому.  

Ця акція нагадує усім українцям про те, що треба гуртуватися, допомагати один одному та нашому війську і державі, не піддаватись провокаціям та чуткам, що розповсюджує пропаганда Кремля, яка сіє злобу, зневіру та брехню про Україну, бути мужніми, для того аби зберегти Україну.


Учасники флешмобу
Учасники флешмобу


Учасники флешмобу
Учасники флешмобу

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024