стрічка

У Ківерцях визначили переможця обласного турніру з дворового футболу. ФОТОРЕПОРТАЖ

16 Вересня 2019, 16:55
Тріумфатори турніру ФК «Теревені» (Луцьк) 3147
Тріумфатори турніру ФК «Теревені» (Луцьк)

У Ківерцях відбувся обласний турнір з дворового футболу «Ліга АДФ 5х5».

14 вересня на місцевому футбольному майданчику аматорські команди з усієї Волині змагалися за три типи нагород: «Grand Cup», «Silver Cup» та «Bronze Cuр». Сам турнір складався з двох частин: групового етапу та раунду плей-офф.

ДЕВІЗ ЗМАГАНЬ: «ФУТБОЛ ДРУЗІ – ВІДПОЧИНОК»

Організувала турнір Асоціація дворового футболу Волині. У змаганнях взяли участь девять команд: «РадиМо» (Луцьк), «Хокеїсти» (Ківерці), «Шігірюм» (Прилуцьке), «Кременець» (Рожищенський район), «Теревені» (Луцьк), «Топільно» (Рожищенський район), «Хавест-Агро», «Альянс» (Рожище) та «Метеор» (Луцьк). Проведення подібних матчів під егідою АДФ в Ківерцях не рідкість, тому вони вже встигли завоювати неабиякий інтерес як серед місцевих уболівальників, так і серед футболістів-аматорів.


За словами очільника Асоціації Миколи Озюка, основною метою проведення даних заходів є популяризація спорту, зокрема футболу, серед волинян.

«Цього разу в змаганнях взяли участь дев’ять команд  це доволі велика кількість, якщо порівнювати з попередніми іграми. Ми (організатори -ред.) побачили позитивну тенденцію до збільшення кількості команд у подальших турнірах. Поєдинки пройшли під гаслом «Футбол  Друзі  Відпочинок», оскільки завдання гри мільйонів полягає у тому, щоб об’єднати однодумців і весело та корисно провести час»  сказав Микола Озюк.

Попри товариський формат змагань, на футбольному полі між командами точилася жорстка боротьба. З девяти команд учасниць пробитися у плей-офф вдалося лише шістьом. МФК «Радимо», «Хокеїсти» та «Топільно» не змогли набрати достатню кількість балів та пройти до наступного раунду.

Натомість шістка щасливчиків розіграла між собою три комплекти нагород. У матчі за третє місце змагалися команди з рожищенського району. Фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу «Кременця» над «Альянсом» 5:1. «Silver Cup» розіграли між собою «Шігірюм» та «Хавест-Агро». 5:1 на користь команди з Прилуцького. А за футбольну пальму першості боролися між собою «Теревені» та «Метеор». В напруженому поєдинку з рахунком 3:1 перемогу в матчі та турнірі вцілому здобули «Теревені».  

За результатами змагань визначилися також переможці в індивідуальних номінаціях. Кращим бомбардиром турніру став Олег Юрчук з «Теревенів», який записав до свого активу 13 забитих м’ячів.

Олег Юрчук
Олег Юрчук

Звання найкращого голкіпера отримав Сергій Карпюк, який захищав кольори «Метеору». Сергій зізнався, що брав участь у змаганнях під егідою АДФ не вперше, а також запевнив, що займатися спортом потрібно в будь-якому віці.

«Під час ігор отримав масу позитивних емоцій. Дуже вдячний Асоціації за проведення даного турніру та за надану можливість випробувати свої сили на футбольному полі», сказав Сергій Карпюк.

Сергій Карпюк та очільник АДФ Микола Озюк
Сергій Карпюк та очільник АДФ Микола Озюк

УВАЖНІСТЬ АРБІТРА ЗАПОРУКА ВДАЛОЇ ГРИ

Нелегким цей турнір видався і для суддівської бригади.Насамперед це стосувалося фінальних поєдинків. Кожна з команд прагнула здобути бажаний трофей, тому окремі гравці вдавалися до заборонених прийомів (суперечки з арбітром, затягування часу та грубі фоли проти суперників).  

«Під час поєдинків потрібно бути зорієнтованим, адже неуважність рефері може призвести до поразки однієї з команд. Найбільш врівноваженою командою, на мою думку, був «Кременець». За час змагань його гравці жодного разу не сперечалися з суддями та адекватно реагували на рішення футбольної феміди. Натомість футболісти «Хавест-Агро» в окремих моментах виявляли неповагу як до суддів, так і до гравців команди суперника», поділився думками стосовно змагань головний арбітр турніру Радислав Алексюк.


Радислав Алексюк
Радислав Алексюк

Загалом, під час турніру судді показали три червоні та 18 жовтих карток.

У «Лізі АДФ 5х5» взяли участь 74 гравці. Всього було забито 90 голів. Найбільш забивною командою змагань став ФК «Теревені»  на їхньому рахунку 21 забитий м’яч. Найрезультативнішим поєдинком змагань стала гра МФК «Радимо» - «Хокеїсти». Матч завершився з рахунком 8:2 на користь лучан.

Наступний турнір під егідою АДФ відбудеться в Ківерцях 19 жовтня.










 

 Дмитро ЗІНЮК

Фото автора та Любомира МАРИЩУКА

Статистика від Ігора ЯНЧЕНКА

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024