стрічка

На Старовижівщині відгуляли день села. ФОТОРЕПОРТАЖ

16 Вересня 2019, 17:00
1276

З козацькою шурпою, смаколиками власного виробництва, піснями та конкурсами відсвяткували День села Седлище Старовижівської ОТГ.

Свято відбулося в неділю, 15 вересня, біля місцевого будинку культури, пише Волинська правда

Ще з 13:00 біля будинку культури зібралося чимало люду слухати святковий концерт. Ведучі радо вітали усіх присутніх, а пізніше дітлахи з дитячого садочка розказували вірші, де висловлювали подяку рідному краю.

Зі щирими словами вітання також вийшов на сцену староста села Микола Ваврищук. На святкуванні не забували і про сумне, але таке необхідне: загиблих героїв України та захисників, які досі боронять нашу державу від загарбників.

«Ніхто б з нас подумати не міг, що в 21-му столітті в Україну знову прийде війна. Знову гинуть найкращі сини і захищають нашу землю», – сказала ведуча і оголосила хвилину мовчання, після чого звучала пісня гурту «Еней» – «Біля тополі».

У цей святковий день в селищі вітали і його жителів. Зокрема, наймолодшу жительку Седлища Анну Крощук, після чого відбувся розіграш лотереї. До слова, 350 лотерейних квитків було продано ще перед святом. Серед подарунків – мікрохвильова піч, велосипед, електрична плита, пилосос, і різноманітні потрібні в побуті речі. Вигравали подарунки усі жителі, адже ця лотерея, завдяки щедрим спонсорам та підприємцям, була безпрограшною.

На території святкування діяли ярмарки, де дітлахи продавали смаколики власного виробництва. Там – і печиво,  і цукерки, і різноманітна випічка, і торти. Також діяли дуже стильні фотозони. Святкування тривало близько 5 годин. І дорослі і дітлахи встигли взяти участь в конкурсах та отримати цінні подарунки.

Також на святі вітали подарунками наймолодшу багатодітну родину села. Це сім’я Наталії та Ярослава Тимощуків,  у якій виховують п’ятірко дітей. Далі відзначили головного господаря села Степана Баглика.

Між конкурсами та нагородженням гостей тішили вокалом і місцеві колективи та виконавці. Усіх присутніх вітали зі святом і дітлахи зі школи, які виконували пісні та дивували вмілими танцями.

Не забули про свято і в сусідньому селі: жителі Буциня зі співами та вітаннями приїхали до Седлища. Далі місцевий колектив розіграв справжню виставу у фольклорному стилі. Чоловіки тягнули воза з сіном та жінками і вирішували життєві питання: хто коли картоплю збиратиме, і з чиєю допомогою.

Після цього справжня зірочка з неймовірно красивим голосом Ірина Матлах виконала креативний кавер на пісню «Зацепила» за «сільським» мотивом.

Не тільки дорослим була забава на святі, а й найменшим гостям теж. Для дітлахів встановили надувні гірки та каруселі, які ніколи не були порожніми. А батьки могли поласувати шурпою або шашликами з гарячим глінтвейном.

Наприкінці насиченого святкування ведучі подякували спонсорам, підприємцям, які допомогли зробити це свято найкращим.

Вчителька місцевої школи Галина Кабарчук подякувала організаторам і зауважила, що все-таки село живе, люди хочуть водити дітей до школи або ж медпункту  (недощавно стало відомо, про ймовірне закриття цих закладів, – ред).

«Наше село може і хоче процвітати і розвиватися. Бажаю всім, а особливо організаторам цього свята, натхнення. Нам було дуже цікаво,  і ці миті відпочинку  пройшли швидко, а організатори готувалися до цього тривалий час, адже це клопітка праця і витрата енергій та сил. Бажаємо усім злагоди в родині, щастя особистого, натхнення і успіхів в усіх починаннях», – сказала Галина Кабарчук.

У свою чергу ведучі подякували усім гостям свята та спонсорам і підприємцям. 

Після офіційного святкування гості могли посмакувати шурпою та випічкою, очікуючи на святкову дискотеку ввечері.














 

Коментар