стрічка

У Рожищі завершили акцію на підтримку полонених моряків. ФОТО

17 Вересня 2019, 09:25
766

Рожищани завершили акцію на підтримку полонених моряків і урочисто передали стяг військово-морських сил України з автографом Рожищенського району у столичний музей.

Про це повідомили у Рожищенській РДА.

25 листопада 2018 року, коли кораблі ВМС України здійснювали перехід з Чорного до Азовського моря в районі Керченської протоки їх зупинив російський танкер, що перегородив прохід під побудованим окупаційною владою керченським мостом. На українські кораблі напали сили ВМФ Росії та Берегової охорони РФ. У полон потрапили 24 українські моряки. Над ними розпочався суд у Російській Федерації.

11 грудня 2018 року, аби підтримати полонених моряків, рожищани провели патріотичну акцію: на площі біля пам'ятного знаку «Борцям за волю та незалежність України» під супровід Державного Гімну відбулося підняття прапора військово-морських сил України.

7 вересня українські моряки повернулися на рідну землю. Унаслідок обміну полоненими між РФ та Україною на свободу вийшли 24 полонених українських моряки, а також ще 11 політв'язнів.

«Звільнення українців і їхнє повернення додому викликало радісні відчуття у кожного громадянина. Тож рожищани припинили акцію на підтримку полонених моряків і урочисто передали стяг військово-морських сил України з автографом Рожищенського району у столичний музей. Але війна триває, і попереду праця кожного з нас заради єдиної спільної мети – миру в Україні. Лише разом з усією Україною ми здобудемо довгождану перемогу!» – йдеться у повідомленні.




Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024