стрічка

Перформанс на даху: в Луцьку показали історії покинутих літніх людей

15 Вересня 2019, 10:20
1172

У Луцьку на даху проектного інституту «Укрмашпроект» показали історії покинутих старих людей – мешканців львівського геріатричного центру (будинок для літніх людей).

14 вересня в рамках шостого міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак» відбувся показ перформансу «Осінь на Плутоні» режисера Сашка Брами.

В основу «лягли» історії п’яти пенсіонерів про їхнє життя, про те, як вони потрапили в пансіонат, про смерть, старість,самотність та непотрібність людям.

«Над цим проектом ми працювали близько двох років. Протягом року відвідували геріатричний пансіонат на окраїні Львова, де люди доживають свої життя. Для нас це був сильний досвід, який ми трансформували в висловлювання, яке ви побачите зараз», – сказав режисер.

До слова, для вистави створили ляльки-маріонетки у зріст людини, які є прототипами пенсіонерів, та в які були вбудовані звукові системи, що продукували записи розповідей мешканців пансіонату.

Осінь – холодна пора року, Плутон – карликова планета, яка перебуває поза орбітою Нептуна (восьма від Сонця планета). Гра холоду в назві вистави передається на самих персонажів, їхню самотність.

Імпровізований зал вміщав у себе 150 глядачів, проте виставу хотіло потрапити ще більше людей. Тому, якщо ви хочете побачити вистави, які організовують 15 вересня, варто прийти за 30 хвилин до початку.






1



1

1

Коментар