стрічка

У Ківерцівському районі зросла кількість ДТП

12 Вересня 2019, 13:47
778

Упродовж поточного року на території Ківерцівського району вчинено 20 кримінальних правопорушень.

Мали місце сім випадків ДТП із смертельними наслідками.Про це інформують у ківерцівському відділі Маневицької міської прокуратури. 

За аналогічний період 2018 року таких кримінальних проваджень зареєстровано – 18, з яких жодного зі смертельними наслідками.

Варто зазначити, що переважна більшість ДТП скоєна з порушенням Правил безпеки дорожнього руху водіями легкових автомобілів, а також водіями транспортних засобів, які рухалися дорогою за межами населених пунктів.

Читайте також: У Ківерцівському районі п'яний мотоцикліст спричинив ДТП

Крім того, учасниками значної кількості ДТП були велосипедисти.

Ситуація на дорогах насправді критична. Причинами вчинення дорожньо-транспортних пригод є порушення правил маневрування, недодержання дистанції, перевищення безпечної швидкості, недотримання елементарної культури поведінки на дорогах водіями та пішоходами.

Ціна такої безвідповідальної поведінки – людське життя і здоров'я.  

Кримінальний кодекс України встановлює суворі міри покарання за вчинення ДТП зі смертельними наслідками. Винуватець може втрапити за грати навіть і на 10 років, але чи поверне це до життя загиблих у ДТП через чиєсь чи своє пияцтво, недбальство й недотримання Правил дорожнього руху?

Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури звертається до водіїв та пішоходів із проханням неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху і бути уважними та обережними на дорогах.

Звертати увагу на рух транспортних засобів на перехрестях доріг, пішохідних переходах, особливо в місцях знаходження навчальних закладів та дитячих майданчиків.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024