стрічка

В оглядовому вічку: презентація проекту «Спостереження» Белли Логачової. ФОТО

08 Вересня 2019, 14:14
1157

У п’ятницю, 6 вересня, у Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків відбулася презентація проекту «Спостереження» харківської художниці Белли Логачової.

Белла Логачова – художниця та фотографка, працює з відео та медіа-мистецтвом. Народилася в Маріуполі, живе та працює в Харкові. Закінчила Харківську державну академію дизайну та мистецтв, стажувалася в Нюрнберзькій академії мистецтв, брала участь у воркшопах Бориса Михайлова та Сергія Браткова. Учасниця групи SOSka у 2005–2007 роках, групи Excess з 2009, руху Квартирні Виставки у 2010–2014 роках. Учасниця виставок у Єрмілов Центрі, Інституті проблем сучасного мистецтва, Карась Галереї, Pinchuk Art Centre, її роботи також експонувалися в Австрії та США. Викладає курс із сучасного мистецтва в Харківській державній академії дизайну та мистецтв і в Інституті проблем сучасного мистецтва. Роботи Белли Логачової зберігаються у приватних колекціях України, США, Японії, Франції, Німеччини, Австрії, Шотландії.

«…У часи цифрових технологій, постійно потрапляючи під контроль камер спостереження, наша реальність поступово перетворюється на низку відеоматеріалів, складених різними джерелами. Спроба втекти від слідкування у медитативний стан відсутності і споглядання завершується тривожним втручанням «ока», яке дивиться прямо на вас...». Таким є неординарний підхід Белли до сучасного мистецтва.

На виставці представлені відео, ілюстрації, картини, а також фотомонтаж, створені під враженням поїздки до «сірої зони», де досі проживають батьки Белли. Оскільки фотографувати там заборонено, авторка спочатку робила замальовки побачених сюжетів. Розповідає про це українською мовою, не зважаючи на те, що проживає у російськомовному оточенні. При чому, будучи членкиною Національної спілки журналістів, Белла наголошує на важливості правдивого і об’єктивного відображення дійсності.

Особливої уваги варта інсталяція «Оглядове вічко», через яке можна підглянути за життям людей із «сірої зони». Це навіює змішане почуття присутності, тривоги, цікавості. Але на відміну від зображених на фото людей, спостерігач повертається у своє мирне оточення.  

Читайте також: Інвестиція в майбутнє: чому дитині варто навчатись у Малій Академії сучасного мистецтва

У Луцьку облаштували унікальний парк дерев'яних скульптур. ФОТО




































 

Коментар