стрічка

Як на Любомльщині відроджують і популяризують весільні традиції

08 Вересня 2019, 14:27
Колектив «Яворник» 1054
Колектив «Яворник»

Учасниці колективу «Яворник» є справжніми берегинями автентичних обрядів, пісень та весільних забав.

Завдяки активним та незмінним організаторам та керівникам фольклорного колективу Галини Маїло та Алли Гогось у Головненській громаді відроджують, пропагують народні звичаї, обряди, традиції, пісні, танці, музичний, словесний фольклор, – про це йдеться на сторінці-facebook Головненської ОТГ.

Читайте також: Місцеві весільні традиції: «вдягання» короваю та «перепій» молодого

Адже фольклорний жанр займає особливе місце в духовному житті Головненського краю. Кожен район, навіть кожне село нашої області багате своїми звичаями, обрядами. Старовинні пісні, замовлення, календарні обряди, загадки та вірування підкреслюють індивідуальність нашої Волинської області.

Фольклорний колектив «Яворник» бере участь у весільному обряді, власне (співають пісні до короваю, посад молодих, обсів весілля, перепій, викуп молодої, чіпляння квітки молодому).

«Працівники культури нашої громади працюють над тим, щоб не дати загубитись, а навпаки зберегти, підтримати, передати дітям і онукам звичаї, традиції та обряди», – йдеться у дописі.

Традиція з піснеспівами вбирати коровай збереглася й у селі Вишнів. Хрещена мама молодої на весілля несе коровай із білими рогульками.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024