стрічка

Луцьку подарували пам’ятник від громади Києва

08 Вересня 2019, 15:02
Представникам міста вручили подарунок-пам’ятник Анні Київській 1022
Представникам міста вручили подарунок-пам’ятник Анні Київській

Лучанам показали історично-міфологічну мультимедійну виставу «Едігна. Донька Анни Київської та Генріха І».

Це історично-міфологічний мультимедійний перформанс за участю українських театральних зірок, літературною основою якого стала драматична поема українського автора Олександра Ірванця, – йдетьсяя на сайті Луцької міської ради.

Від усієї громади Києва та команди фестивалю «Anne de Kyiv Fest» представникам нашого міста вручили подарунок-пам’ятник Анні Київській, який встановлено у Києві та інших європейських містах. Цей пам’ятник стане окрасою одного із луцьких скверів.

подарунок-пам’ятник Анні Київській
подарунок-пам’ятник Анні Київській

У виставі розгортається історія внучки Ярослава Мудрого — Едігни — надзвичайна, насичена і карколомними пригодами, і яскравою міфологією, що нагромадилася за століття. У спектаклі порушили питання гендерної рівності, захисту прав жінок.

Роль Анни Київської блискуче виконала Ірма Вітовська, саму ж Едігну зіграла Анастасія Блажчук. Cвої голоси для головних ролей подарували Остап Ступка, Федір Стригун, Євген Нищук, Тарас Компаніченко. 

Мистецький проект, створений режисером-постановником Федором Баландіним, нікого не залишив байдужим. Як і у Києві, у Луцьку мультимедійна вистава про онуку князя Ярослава Мудрого викликала лише найкращі враження та емоції.

Виставу показали на День міста Луцька
Виставу показали на День міста Луцька

Подивитис виставу прийшло чимало лучан
Подивитис виставу прийшло чимало лучан

Серед глядачів були й діти
Серед глядачів були й діти

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024