стрічка

Як у центрі Луцька урочисто відзначали День міста

07 Вересня 2019, 15:01
1027

У Луцьку відбулася урочиста Академія з нагоди Дня міста, де присвоїли звання «Почесного громадянина міста Луцька» трьом загиблим воїнам та народному артисту України.

7 вересня на Театральному майдані розташувалися намети, де свої країни й громадські організації представляли Польща, Литва, Волинське обласне товариство чехів, товариство німців Волині, ГО «Кримські татари Волині» тощо.

До вітального слова запросили виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, який привітав з 934-річчям першої писемної згадки про Луцьк.

«Наше місто розвивається та змінюється. Гості, які приїжджають сюди,  кажуть, що ми стаємо кращими. Це заслуга всіх містян, що Луцьк є динамічним, з кожним роком він отримує нові гарні атракції, будинки, споруди, вулиці, сквери, парки. Ми любимо наше місто і робимо все, щоб лучани пишалися ним», – сказав Григорій Пустовіт.

Опісля на церемонії виступили танцювальні колективи Волині.

Минулого року звання «Почесний громадянин міста Луцька» присвоїли бійцю Максиму Гринчишину. Сім’я героя тоді не змогла приїхати по відзнаку, проте цього року її забрала хресна мама Максима Олександра Панасюк.

Цьогоріч звання «Почесний громадянин міста Луцька» посмертно отримали Сергій Грибков, Георгій Ольховський та Андрій Єлістратов. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять полеглих бійців, а діти поклали квіти до стенду «Герої Небесної Сотні».

Насамкінець звання почесного громадянина Луцька вручили Народному артисту України Василю Чепелюку.

«Низько кланяюся вам за високу довір. Дякую долі, яку подарували мені батьки. Це високий обов’язок та відповідальність», – зазначив Василь Чепелюк.

Читати також: Як виглядає нова світлова атракція у луцькому парку











































 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024