стрічка

У Рожищенському районі кількість ДТП збільшилась вдвічі

07 Вересня 2019, 16:16
ДТП у селі Копачівка Рожищенського району 1145
ДТП у селі Копачівка Рожищенського району

В Україні рівень смертності та травматизму внаслідок ДТП є одним із найвищих в Європі. Невтішна ситуація з кількістю ДТП склалась і на території Рожищенського району.

За 8 місяців поточного року їх кількість вже збільшилась вдвічі в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Про це виданню повідомили у Рожищенському відділі Маневицької місцевої прокуратури.

Внаслідок ДТП пошкоджено, іноді безповоротно, транспортні засоби, на лікування потерпілими витрачено чималі суми коштів. 

Найчастішими причинами дорожньо-транспортних пригод, що сталися з вини водіїв, є: перевищення швидкості; недотримання дистанції; недотримання черговості проїзду; неуважність; нетверезий стан.

У свою чергу, пішоходи також можуть спричинити ДТП під час переходу дороги в невстановлених місцях, ідучи уздовж проїзної частини та перебуваючи в нетверезому стані на дорозі.

Іншими причинами ДТП є:

  • недотримання правил дорожнього руху його учасниками;
  • застосування водіями таких прийомів керування транспортними засобами, що викликають їх заноси, перекидання або втрату керування під час руху та призводять до несправності й псування механізмів, наслідком яких є аварійні ситуації;
  • зниження працездатності водіїв внаслідок перевтоми, хвороби або під впливом факторів, що викликають зміну самопочуття й сприйняття оточення руху;
  • незадовільний технічний стан транспортних засобів;
  • неправильне розміщення та кріплення вантажу, що призводить до втрати керування автотранспортним засобом, зміни режиму роботи механізмів, відмови в роботі.

За фактом вчинення таких злочинів органами Національної поліції розпочинається досудове розслідування, в ході якого встановлюються всі обставини та першопричини виникнення ДТП. В разі наявності вини водія у вчиненні ДТП останньому загрожує кримінальне покарання, яке, при тяжких наслідках, може сягати 10 років позбавлення волі.

«Рожищенський відділ місцевої прокуратури звертається до учасників дорожнього руху з проханням суворо дотримуватися вимог Правил дорожнього руху, бути уважним й обережним на дорогах», – йдеться у повідомленні.

До слова, упродовж останніх десятиліть у світі спостерігається стрімке збільшення кількості транспортних засобів та підвищення інтенсивності дорожнього руху, що призводить до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод та їх негативних наслідків. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, дорожньо-транспортний травматизм наразі є однією з найбільших проблем охорони здоров’я, і, за прогнозами, у 2030 році ДТП може стати однією з основних п’яти причин смертності людей у світі.

Передрук у ЗМІ без дозволу редакції Район.Рожище заборонено.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром