стрічка

На Волині за зброю та наркотики судили переселенця з Донбасу

05 Вересня 2019, 18:15
Суд / Фото ілюстративне 858
Суд / Фото ілюстративне

Ковельський міськрайонний суд оголосив вирок вихідцю з Донецької області за незаконне зберігання вогнепальної зброї та наркотиків.

Уродженця міста Макіївка Донецької області В’ячеслава Пернарівського поліцейські затримали о 4 годині ранку 24 червня 2017 року в Ковелі на вулиці Сагайдачного, коли той втікав від них з рюкзаком в руках.

Правоохоронці виявили в рюкзаку справний револьвер системи «Наган», дві тротилові шашки, два корпуса підривника МУВ-2 із запалами, електродетонатор, запал МД-2, порох, а також канабіс та амфетамін.

Весь цей бойовий арсенал та наркотики затриманий намагався перевезти з Ковеля до Луцька мікроавтобусом «Hyundai H-200» для подальшого продажу.

Поліцією було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 309 КК України.

В судовому засіданні обвинувачений, який уже мав судимість за грабіж, свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів не визнав, однак покази свідків та зібрані докази спростувати йому не вдалося. Крім того, згідно з актом наркологічної експертизи, він вживав амфетамін.

Головуюча по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк призначила покарання В’ячеславу Пернарівському у виді позбавлення волі строком на 4 роки. Також з нього стягнуто в дохід держави процесуальні витрати на загальну суму 6 тисяч 735 гривень.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром