стрічка

На Волині вшанували жертв Голокосту

03 Вересня 2019, 15:00
868

На Володимирщині вшанували пам’ять шістьох мільйонів невинно убієнних душ єврейського населення від рук нацистів.

Біля меморіального комплексу жертвам Голокосту 1942-1943-х років 1 вересня зібралися представники районної влади та єврейської громади, духівники, жителі району, – інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

Щороку на початку вересня представники єврейської громади Володимирщини приїжджають до меморіального комплексу жертвам Голокосту 1942-1943-х років, аби віддати данину пам’яті жертвам нацистських репресій.

Керівник місцевої єврейської громади Володимир Музиченко нагадав, що саме у перші дні вересня 77 років тому на Володимирщині розпочались перші масові розстріли єврейського населення, яке перед тим було зігнане з усього району у міське гетто. В результаті кількох таких «акцій» у полі поблизу села П’ятидні було розстріляно 25 тисяч людей. Їх рештки нині покояться у трьох братських могилах, що нагадують кургани із меморіальними плитами біля підніжжя.

На місці багатотисячних поховань присутні запалили поминальні лампадки, поклали квіти та, за єврейською традицією, камінці. Священик ПЦУ Микола Гінайло звершив заупокійну молитву.

Читайте також: У Володимирі вшанували загиблих захисників України





 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024