стрічка

«Перший дзвоник» у військовому ліцеї в Луцьку. ФОТО

03 Вересня 2019, 09:10
2085

У Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні вступили 140 дівчат, а всього цьогоріч в навчальному закладі — 400 нових курсантів.

2 вересня з початком навчального року ліцеїстів привітали начальник учбового закладу полковник Павло Боснюк, представники керівництва області, вчителі та батьки.

Урочистості розпочалися з виносу прапору ліцею та спільного виконання державного гімну. Присутні вшанували пам’ять полеглих на сході України, Героїв Небесної Сотні та покійного педагога Тетяни Демчук. Квіти віднесли до пам’ятних знаків.

«Шановні ліцеїсти, сьогодні ви переступили межу, за якою починається самостійне життя. Я вас прошу тільки про одне – давайте спільно робити те, що дозволить нам бути успішними у житті. Ми можемо вам багато у чому допомогти, але освіта – це той сегмент, який ви маєте засвоїти самі і розуміти, що це заради вас. Давайте спільно йти до мети, заради якої ви поступили у наш навчальний заклад. Зі святом вас!» – зазначив у своєму вітальному слові Павло Боснюк.

Під час урочистостей низка вихованців закладу отримала дипломи та нагороди за призові місця в олімпіадах та спортивних змаганнях. Почесні грамоти від Волинської облради також вручили педагогам.

Отець Миколай зі Свято-Юріївського храму благословив курсантів на щасливий початок нового навчального року, окропивши шеренги свяченою водою.

Вже 19 років ліцей успішно виконує своє головне завдання – підготовку фізично здорових, вольових, спроможних переносити труднощі військової служби ліцейстів. Третій рік він входить у ТОП-200 кращих шкіл України. За ці роки учбовий заклад закінчили 2791 чоловік, а майже 60% продовжили навчання у вищих навчальних закладах сектору безпеки і оборони України.

Читайте також: Майно луцького «Mojo» можуть арештувати















Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024