стрічка

У селі Стобихівка протест: батьки не пустили дітей до школи

02 Вересня 2019, 11:01
1400

У селі Стобихівка Камінь-Каширського району понад дві сотні дітей не пішли до школи, батьки кажуть, діти не вчитимуться доти, поки в селі не почнуть будувати нову школу.

Так у неділю, 1-го вересня, під час батьківських зборів вирішили батьки учнів. Про це розповів Сергій Сухацький, голова батьківського комітету школи, – інформує UA:Волинь.

Із його слів, замість дітей до школи підуть батьки. А от діти не вчитимуться доти, поки в селі не почнуть будувати нову школу.

Нагадаємо: через школу в Стобихівці на Волині не раз виникав конфлікт. Батьки кілька разів організовували акції протесту, щоб добитися будівництва нової школи. Згодом вони перестали пускати своїх дітей відвідувати аварійну школу. За що декількох із них судили.

У січні 2019 року оголосили тендер на будівництво нової школи у селі Стобихівка Камінь-Каширського району.

В селі Стобихівка Камінь-Каширського району селяни вже понад десять років чекають на будівництво нової школи. Старе приміщення школи збудоване ще у 1974 році і розраховане лише на 70 учнів, наразі тут навчається понад 260 дітей. Ще у 2018 році губернатор області Олександр Савченко пообіцяв батькам, що будівництво розпочнуть, проте цього так і не відбулося.

У листопаді минулого року жителі села разом з дітьми протестували, аби відстояти тендер на побудову школи в їхньому селі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024