стрічка

«Ми пишаємося вами», – голова обласної ради привітала волинських параолімпійців

30 Серпня 2019, 17:00
Волинські параолімпійці та керівники області 2026 Джерело: Волинська обласна рада
Волинські параолімпійці та керівники області

Голова обласної ради Ірина Вахович та її заступник Роман Карпюк привітали волинських спотртсменів Марину Мажулу та Сергія Ємельянова із перемогами на чемпіонаті світу з веслування.

Спортсмени займаються параканое і мають досить потужні здобутки в цьому виді спорту, завдяки чому отримали підвищення в статусі, – пишуть на сайті Волинської обласної ради.

 Марина Мажула нині – Майстер спорту міжнародного класу, а Сергій Ємельянов – Заслужений майстер спорту України. Значки та посвідчення паралімпійцям вручили керівники обласної ради.

«Я вітаю вас, бажаю успіхів і не зупинятися на досягнутому.  В принципі, ви й не будете зупинятися, бо ви - не такі. Дякую вам за той позитив, яким ви ділиттеся. Волинянам є ким пишатися!» – звернулася до спортсменів Ірина Вахович.

В ході спілкування з керівництвом обласної ради спортсмени розповіли, що мають хороші результати завдяки тренерові Вячеславу Загребі та теплій підтримці своїх родин. Хоча, направду, бачаться з сім'ями дуже рідко, адже тренуватися доводиться у Дніпрі, бо там є відповідна база для спортсменів з інвалідністю. Багато часу займає й участь в змаганнях. Останні відбувалися в угорському Сегеді, де волинські спортсмени здобули золоті нагороди.  Для Сергія, який,  до слова, є чемпіоном Паралімпіських Ігор-2016, ця вища нагорода стала третьою на чемпіонатах світу, для Марини – друга. 

Читайте також: Як волиняни представили Україну на чемпіонаті світу із веслування

Ірина Вахович пообіцяла, що Волинська обласна рада й надалі підтримуватиме інваспорт через Обласну цільову соціальну програму розвитку фізичної культури і спорту на 2017-2020 роки. Вона рекомендувала директору Волинського  регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Вікторові Галану-Влащуку детально підготуватися до наступного бюджетного року, аби потреби інвалідного спорту були при можливостях враховані  та профінансовані.

«Якщо успішно запрацює КП «Волиньприродресурс», ми будемо мати змогу краще фінансувати спорт, в ому числі й для людей з обмеженими можливостями», – зауважила Ірина Вахович.

Голова облради та керівник обласного «Інваспорту» домовилися, що в найближчій перспективі спільно оглянуть інфраструктуру організації.

Читайте також:

 «Моя перемога – для України», – спортсменка з Ратнівщини про перемогу на чемпіонаті світу з параканое 2019

Ратнівчанка стала дворазовою чемпіонкою світу з параканое

Коментар
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром