стрічка

У Шацькому районі відгуляли День села. ФОТО

30 Серпня 2019, 16:25
1925

У славне релігійне свято – Успіння Пресвятої Богородиці, яке відзначають 28 серпня, у Прип’яті відгуляли ще й день села.

Розпочався цей день для жителів села та гостей, котрі приїхали до своїх родичів та знайомих, у місцевій Свято-Дмитрівській церкві, де настоятель  храму отець Андрій Токар відслужив божественну літургію та молебень за навчання дітей, котрі 2 вересня підуть до школи.

Об 11 годині на сільському стадіоні змагання розпочали найкращі волейболісти села, а тим часом у їдальні місцеві господині, розподілившись за вулицями, демонстрували свої кулінарні здібності, накривши для частування столи своїми найкращими кулінарними шедеврами.

У післяобідню пору у сільському клубі було вже яблуку ніде впасти, тому навіть для тих, хто запізнився на урочисту частину, довелося доставляти лавочки. Вабила жителів села святково оформлена фотозона з великими ляльками-мотанками – господарем та господинею в українських костюмах, зверху над якими яскраво красувався жовто-блакитний напис «Я люблю Прип’ять».

Привітати мешканців села приїхали поважні гості: виконуюча обов’язки голови Шацької ОТГ Людмила Цевух, голова Шацької районної ради Сергій Карпук, представник благодійного фонду народного депутата Степана Івахіва «Патріоти Волині» Павло Самолюк.

Першим привітав односельчан зі святом староста Прип’ятського старостинського округу Іван Гінчук.

«В нашому селі живуть люди, які не цураються праці. Уявіть собі, в невеликому селі є 5 господарств, які утримують три та більше корови, обробляють гектари поля. А це є дуже важка щоденна копітка праця. Ми також дякуємо селизній раді, котра в останні роки звертає увагу на стан наших закладів: дитячого садочка, школи, ФАПу, поштового відділення, стану наших вулиць. Маємо ми місцеву пожежну охорону, яку намагаємося утримувати в належному стані. Ближче до людей стали й соціальні послуги, бо жителям села вже не треба їздити до Шацька за деякими довідками. Тож вітаю усіх зі святом і зичу натхнення, міцного здоров'я та благополуччя у родинах», – відзначив Іван Гінчук.

Він також вручив трьом учасникам АТО – жителям села – грошові винагороди. Їх отримали демобілізовані бійці Василь Бородич, Микола Корець, Олександр Сулік.

Свої вітання прип’ятчанам адресувала Людмила Цевух. Вона зізналася, що такі свята надихають на те, аби для таких населених пунктів громади влада намагатися зробити ще більше кращих справ. Подарунок очільниця громади вручила молодій родині, у якій цього року народилася двійня – Володимиру та Ользі Павловіям.

До вітань долучився й Сергій Карпук, побажавши жителям села процвітання, натхнення, Божого благословення та мирного неба. З нагоди свята за багаторічну сумлінну працю грамоту районної ради вручив Вікторії Сулім.

З нетерпінням чекала прип'ятська родина й вітань від представника нардепа Степана Івахіва. Павло Самолюк відзначив, що це село багате на щедрих, працьовитих, добрих людей, котрі своєю працею розвивають рідний край. Він також подякував жителям села за те, що втретє доручили Степану Івхіву представляти інтереси громади у Верховній Раді. Робота фонду, запевнив Петро Самолюк, буде тривати й надалі, що підтвердили подарунки, привезені від нардепа, для розіграшу у святковій лотереї. А з нагоди свята зачитав вітальну листівку від народного депутата.

Подарунки в номінаціях отримали наймолодший житель села Ярослав Данилюк, найкращі молочники села – Любов Данилюк та Людмила Короць. А почесну місію – розділити коровай запросили поважного господаря Василя Зубчика.  

Староста села Іван Гінчук вручив подарунки представникам вулиць, котрі активно долучилися до конкурсу кулінарного мистецтва.

Подякували на святі і спонсорам, без вкладу яких свято не було б таким насиченим та радісним: Шацькій ОТГ, фонду «Патріоти Волині»,  агрофірмі «Луга-нова», Шацькому молокозаводу, підприємству «Рожищемолоко», «Поліському лісництву», підприємцям Тамарі Пиленко, Андрію Макарчуку, Роману Абрамчуку, Сергію Костюку, Григорію Цюп'яху, Анатолію Александруку.

Ну, і як же без розіграшу святкової лотереї. Коштував лотерейний квиток 40 грн., проте азарту набавляв аж на всі 100. Головний приз – велосипед – дістався Василеві Сташуку, сушарка – Галині Цьось, вентилятор – Василеві Марку із села Кропивники. Та чи не найбільш везучою виявилася Тетяна Корець, котра купила декілька квитків та з яких три виявилися виграшними. Відтак жінці дістався чайник, 10-кілограмовий мішок цукру від підприємця та пательня.

У перервах між виступами гостей та вітаннями зі сцени лунали щей  пісенні віншування. Віночок українських народних творів виконали колектив Прип'ятського сільського будинку культури, українські естрадні пісні прозвучали з вуст місцевих солістів-вокалістів Людмили Демчук, Василя Марка, Анни Олех, солістів Шацького РБК Вікторії Ягодинець та Марії Шпак.

Гучними оплесками зустрічали глядачі ансамбль «Марічка» та новостворений чоловічий колектив із села Мельники (директор клубу Федір Гірич).

Не хотіли відпускати зі сцени прип'ятчани зірку тепер уже світового масштабу, котрий увійшов до світового рейтингу виконавців «Голос. Діти», срібного призера українського проекту «Голосу», жителя Старої Вижівки Ярослава Карпука (докладніше про виступ Ярослава читайте згодом).

А вже у вечірню пору молодь змогла досхочу повеселитися на дискотеці.



































 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром