стрічка

Редакторка Район.Острог стала фіналісткою Всеукраїнського конкурсу з літератури

30 Серпня 2019, 10:39
Галина Філонюк перша ліворуч 1764
Галина Філонюк перша ліворуч

Визначили переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Фантастичне Рівне». Серед найкращих письменників – представниця Острога.

Нагородження переможців провели в межах Міжнародного літературно-театрального фестивалю «ЛІТЕКО». Як розповіла Людмила Стасюк, одна з організаторок, у конкурсі брали участь представники Києва, Чернівців, Харкова, Волинської, Тернопільської, Хмельницької і Рівненської областей. Свій прозовий доробок на конкурс подавала й острожанка, письменниця та журналістка Галина Філонюк (Максимчук).

Уривки з її повісті «Чорна вдова» отримали схвальні відгуки від компетентного журі, сформованого з досвідчених і відомих не лише на Рівненщині авторів. Загалом до суддівської колегії входило семеро літераторів, театралів і педагогів. Очолювала журі Ірина Баковецька – письменниця, голова Рівненської обласної організації Національної спілки письменників України, видавець, журналіст. У результаті роботі острожанки присудили почесне третє місце.

Урочисте нагородження учасників конкурсу відбулося у парку ім. Тараса Шевченка. Жителі та гості міста взяли участь у театралізованій екскурсії та зустрілися з видатними постатями Рівненщини, у яких перевтілилися учасники театральної студії.

«На конкурс «Фантастичне Рівне» я подавала уривки з повісті про княжну Гальшку Острозьку. Про фундаторку Острозької академії вже є чимало творів. Але княжна мала таке складне, можна навіть сказали епічне, життя, що, думаю, про це писатимуть ще не раз. Зрештою, хотіла не стільки переосмислити історію, як зрозуміти мотиви вчинків та емоції і Гальшки, і її матері Беати, і князя Острозького. Приємно, що організатори нестандартно підійшли до нагородження переможців літературного конкурсу. Спочатку нас запросили на театралізовану екскурсію парком ім. Тараса Шевченка обласного центру. Під час заходу так вдало була переплетена історія міста, легенди й розповіді про природне розмаїття краю, що слухала, затамувавши подих. Крім відзнаки, приємним бонусом стала електронна книга з творами найкращих двадцятьох авторів конкурсу. Думаю, вона буде цікавою і корисною для всіх жителів Рівненщини», – розповіла пані Галина

До речі, найкращі твори, що зведено в електронний збірник, можна побачити в електронному каталозі Рівненської обласної наукової бібліотеки. Він міститься в розділі «Бібліотека творів авторів Рівненщини».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024