стрічка

У Горохові вшанували пам’ять захисників, які полягли за незалежність України

30 Серпня 2019, 08:20
1213

Біля символічного Хреста борцям за волю та незалежність України відбулась година пам’яті.

Захід відбувся 29 серпня за участі в.о.  голови райдержадміністрації Андрія Розтоки, заступника районної ради Віталія Клемби, працівників відділів, управлінь райдержадміністрації, установ та організацій району, – повідомляють на сайті Горохівської РДА.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанувати пам'ять захисників України, які поклали своє життя в боях на Сході України і які назавжди в нашій пам’яті залишаться Героями.

Опісля поминальну панахиду за загиблими відслужили декан Горохівського деканату, настоятель Свято-Вознесенського храму м. Горохів о. Андрій Сидор, клірик – о. Валерій Братунь.

На завершення години пам’яті ведуча Валентина Гриб запросила присутніх покласти квіти до пам’ятної дошки загиблим під час проведення антитерористичної операції.









 

Нагадаємо, цьогоріч Указом Президента України Володимира Зеленського започатковано відзначення 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Також цей день - День пам’яті загиблих в Іловайську.

Саме в цей день, п’ять років тому розпочався вихід українських військових з оточення під Іловайськом на Донбасі. Регулярні частини збройних сил Росії, що вторглися до України, обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити українські бійці. За офіційними даними, тоді загинули 366 українських військових і правоохоронців, 429 були поранені, 128 потрапили в полон, 158 вважаються зниклими безвісти.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024