стрічка

У Ковелі вперше відзначили День пам'яті захисників України

29 Серпня 2019, 17:42
859

У Ковелі вшанували пам'ять тих, хто поліг за Україну.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

У ці дні минає п’ять років, як українців шокувала страшна звістка про «Іловайський котел». Наприкінці серпня 2014 року на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин ЗСУ, так і з добровольчих батальйонів. Тоді Україна понесла найчисельніші людські втрати. 

Відповідно до Указу Президента 29 серпня віднині буде Днем пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

У Ковелі вшанування відбулося на меморіал Слави. «Іловайська трагедія» торкнулася і Волині, не оминула вона і Ковельщини. Адже в операції брала участь 51-а механізована бригада, в якій служили мешканці краю, бійці спецроти «Світязь», а також чимало наших земляків воювали у складі добровольчих батальйонів. Серед тих, хто не повернувся додому і поліг під Іловайськом наші земляки – Сергій Дем’яник, Олексій Тарасюк, Олександр Ярмолюк, Анатолій Шилік, Роман Данилевич, Андрій Мостика.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять хлопців, яких сьогодні немає серед нас.

Заступник голови Всеукраїнської спілки учасників бойових дій в АТО «Побратими України» Юрій Хомич закликав не забувати тих, хто поліг за українську землю, підтримувати матерів Героїв, їх родини.

Панахиду відслужив благочинний Ковельського міського деканату ПЦУ протоієрей Василь Мичко із духовенством.

На завершення заходу присутні поклали квіти до підніжжя стели пам’яті захисників України. 

 












Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024