стрічка

У Ратнівському районі викрили рибних браконьєрів

29 Серпня 2019, 13:48
Браконьєр 1188 Джерело: Рибоохоронний патруль Волині
Браконьєр

У період з 19 по 25 серпня 2019 року інспектори Волинського рибоохоронного патруля викрили 26 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Так, було складено сім протоколів за порушення правил рибальства: 14 – за грубі порушення, три – за незаконний збут водних біоресурсів та одне – за продаж заборонених знарядь лову. Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна. Про це повідомляє прес-служба рибоохоронного патруля Волині.

«Загалом, у порушників вилучено 4 кг водних біоресурсів та накладено штрафів на суму 714 грн. Вилучено 10 од. заборонених знарядь лову та ще 10 од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив керівник рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

У неділю, 25 серпня, завдяки зверненню небайдужих рибалок., правоохоронці зафіксували грубе порушення рибальства. Інцидент стався на водному каналі, що впадає в озеро Оріхівське Ратнівського району Волинської області. Двоє жителів села Лучичі проводили незаконний вилов водних біоресурсів забороненим знаряддям – «кловнею». Патрульні рибоохорони спільно з представниками Луцького прикордонного загону одразу виїхали на вказане місце події.

Завдяки дзвінку громадян та оперативним діям працівників обох відомств, порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України. На винних осіб складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Заборонене знаряддя лову вилучено.

Волинський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо ви помітили порушення - прохання оперативно повідомити на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Довідково:

В період з 20 серпня по 30 вересня у Волинській області розпочинається друга линька раків та встановлюється заборона на їх вилов.

Знаряддя лову
Знаряддя лову

Браконьєр
Браконьєр

Читайте також: 

Ратнівщина: у районі викрили рибних браконьєрів

На Ратнівщині викрили порушників рибальства. ФОТО

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024