стрічка

Волиняни представили Україну на чемпіонаті світу із веслування

27 Серпня 2019, 14:23
Марина Мажула 1530
Марина Мажула

У Сегеді (Угорщина) завершився чемпіонат світу із веслування на байдарках та каное.

Головною метою змагань став відбір на літні  Олімпійські ігри, Токіо-2020. Тому боротьба за перепустки була запеклою та надзвичайною видовищною, адже лише Україну представляло 30 спортсменів, – повідомляє відділ питань фізичної кульутри та спорту облдержадміністрації.

Всі учасники продемонстрували високий рівень підготовки. За підсумками, саме волинські спортсмени здобули дві олімпійські ліцензії з восьми, які отримала Україна. А це, на хвилинку, найкращий виступ вітчизняних веслувальників на ліцензійних змаганнях.  

Жіночий квартет Марія Повх (Волинська), Анастасія Тодорова (Одеська), Марія Кічасова-Скорик (Полтавська), Інна Грищун (Полтавська) отримали командну ліцензію, взявши восьме місце у байдарці-четвірці, 500 м та показали результат 1,37,69 хв. Іще одне восьме місце у чоловіків. Дует Юрій Вандюк (Волинська) та Едуард Шеметило (Полтавська) пройшли дистанцію каное-двійка 1000 м за 3,49,50 хв.

Не поступаються своїм колегам у результативності і каноїсти-паралімпійці. Для них чемпіонат у Сегеді завершився трьома золотими, однією бронзовою нагородою та  чотирма ліцензіями на Паралімпійські ігри-2020. Волиняни Марина Мажула та Сергій Ємельянов у трійці золотих призерів. Знані на вітчизняних теренах веслувальники вже не вперше беруть участь у всесвітніх чемпіонатах. Ця перемога вже третя у Сергія та друга у Марини

Читайте також: «Моя перемога – для України», – спортсменка з Ратнівщини про перемогу на чемпіонаті світу з параканое 2019

Юрій Вандюк та Едуард Шеметило
Юрій Вандюк та Едуард Шеметило

Сергій Ємельянов
Сергій Ємельянов

Марина Мажула
Марина Мажула

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024