стрічка

На Ратнівщині викрили рибних браконьєрів

26 Серпня 2019, 14:44
949 Джерело: Прес-служба Рибоохоронного патруля Волині

У період з 12 по 18 серпня Волинський рибоохоронний патруль задокументував 20 порушень природоохоронного законодавства.

Так, було складено п’ять протоколів за порушення правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП), 13 – за грубі порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП) та один – за незаконний збут водних біоресурсів (ч. 1 ст. 88-1 КУпАП). Крім того, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна, – інформує прес-служба Рибоохоронного патруля Волині.

«За даний період на порушників накладено 255 грн штрафів. В ході проведених заходів інспектори вилучили 11 од. заборонених знарядь лову та ще п’ять – за актами безхазяйного майна. Також 14 справ передано до судів для притягнення винних осіб до відповідальності»,  повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 12 серпня рибпатруль спільно з громадськими інспекторами провели природоохоронний рейд на водних об’єктах Ратнівського району. В ході проведеної роботи було зафіксовано грубі порушення правил рибальства. Так, правоохоронці виявили мешканця села Межисить, який здійснював незаконний вилов водних біоресурсів з човна за допомогою сітки. Інцидент стався на озері Оріхівське Ратнівського району.

16 серпня викрито аналогічне правопорушення. На озері Турське виявили жителя села Заліси, який рибалив з човна, використовуючи риболовецьку сітку. Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони, громадянам не вдалося завдати шкоди рибному господарству України.

На осіб оформили протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову вилучено. Матеріали справ направлено до Ратнівського суду для притягнення правопорушників до відповідальності.

В Управлінні Держрибагентства у Волинській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку придбання чи збуту риби – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Довідково:

В період з 20 серпня по 30 вересня у Волинській області розпочинається друга линька раків та встановлюється заборона на їх вилов.

Читайте також: На Ратнівщині викрили порушників рибальства. ФОТО

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024