стрічка

На Волині суд зобов’язав недобросовісне підприємство відремонтувати дах у школі

26 Серпня 2019, 13:17
Зірваний дах 973
Зірваний дах

У березні 2019 року у ЗМІ оприлюднили інформацію про те, що у загальноосвітній школі села Топільне Рожищенського району вітер зірвав дах.

Як з'ясувалося, будівельно-монтажні роботи з облаштування покрівлі над навчальним закладом наприкінці 2017 року виконало приватне підприємство «Захід-торг-буд», яке надало трирічний гарантій термін експлуатації об’єкту, повідомляють у пресслужбі прокуратури області.

Проте від незначних поривів вітру, що підтвердили документально, покрівля над спортивним залом школи була зруйнована – зірвана разом із кроквами та іншими дерев'яними конструкціями.

Відділ освіти Рожищенської райдержадміністрації, як замовник будівництва покрівлі, у травні 2019 року в порядку господарського судочинства подав позов до підрядника з вимогами безоплатного усунення недоліків у роботі, аби зобов’язати ПП «Захід-торг-буд» відремонтувати дах.

Позаяк у справі порушувались інтереси держави, в тому числі права та інтереси учнів школи, прокурори здійснили вступ у розгляд справи з наданням додаткових доказів та обґрунтувань на підтримку позиції відділу освіти.

За наслідками судового розгляду справи господарський суд Волинської області пристав на позицію прокурора та відділу освіти, й рішенням від  21 серпня 2019 року зобов’язав ПП «Захід-Торг-Буд» упродовж 20 днів із дня набрання рішенням суду законної сили безоплатно усунути недоліки у роботі – провести капітальний ремонт даху над спортивним залом ЗОШ І-ІІІ ступенів села Топільне Рожищенського району.

Крім того, суд зобов’язав підприємство упродовж місяця з дня набрання рішенням суду законної сили провести відновлювальні ремонті роботи стелі та стін спортивного залу школи, які зазнали пошкодження внаслідок  руйнування даху.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром