стрічка

У Ковелі знесуть будівлю історичного музею міста

23 Серпня 2019, 14:14
Ковельський історичний музей 933
Ковельський історичний музей

У проекті так званої реконструкції центрального у Ковелі парку не знайшлося місця історичному музею.

Ковельська міська рада офіційно оприлюднила детальний план реконструкції парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. За задумом проектантів, мають знести будівлю історичного музею, який у ці дні відзначає своє 30-річчя. Музей буде у будівлі колишнього РАЦСу на вулиці Степана Бандери.

Також знесуть фонтан, який після реконструкції у 2003 році за рахунок бюджету розвитку міста став справжньою окрасою Ковеля. Натомість новий пішохідний фонтан збудують неподалік, на площі. За фонтаном передбачають місце для новорічної ялинки, яку, очевидно, звідкись пересадять.

В інше місце перенесуть пам’ятник Лесі Українці. 

Концепцію такого марнотратства за дорученням міського голови Олега Кіндера напрацювали відділ містобудування та архітектури, який очолює Людмила Мурай, спільно з проектним підприємством «Ковелькомунпроект». Цікаво, що в якості, нібито, директора ПП «Ковелькомунпроект» з бюджетними грошима біля влади «треться» Віктор Дубина. Хоча, публічні дані вказують на те, що керівником тут є лучанин Олександр Остапук. Що там казати, коли кілька років тому «Ковелькомунпроекту» мерія за світлофор «вгатила» третину мільйона гривень без проекту і кошторису.

Як пише офіційний сайт міста, до хорошої справи вирішив долучитись і народний депутат України Степан Івахів. На День міста він презентував на реконструкцію центрального парку сертифікат на 2 мільйона гривень.

Площа забудови складатиме 2310 квадратних метрів, площа мощення – 27260 кв. м, озеленення – 36093 кв. м.

Громадські слухання з обговорення детального плану території реконструкції парку відбудуться 10 вересня 2019 року о 15.00 в сесійному залі Ковельської міської ради.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024